Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prípravy Bolta i posledný rok kariéry zaznamenajú kamery

Prípravy jamajského atléta Usaina Bolta i jeho posledný rok kariéry zaznamenajú filmové kamery. Dokument bude produkovať britská spoločnosť Fulwell 73, súčasťou filmu bude aj Boltova minulosť a jeho opakovaný triumf na 100 i 200 na olympijských hrách 2008 a 2012.

29.04.2015 13:17
Usain Bolt, beh, bežec, Brazília Foto: ,
Usain Bolt.
debata

Režisérmi dokumentu budú bratia Ben a Gabe Turnerovci, ktorí nedávno spolupracovali aj na príprave filmu o hudobnej skupine One Direction.

„Keď som prvýkrát stretol Gabeho a Bena a potom počúval o ich predchádzajúcej práci, zistil som, že sú to tí praví ľudia, ktorým môžem porozprávať a zveriť môj príbeh a zdieľať s nimi moju cestu do Ria,“ uviedol Usain Bolt. Jamajský kráľ šprintov sa s kariérou nerozlúči už po olympijských hrách 2016, ako pôvodne plánoval, ale až po majstrovstvách sveta 2017 v Londýne. Šesťnásobný olympijský víťaz sa sústredí v poslednom roku kariéry už len na preteky na 100 m.

Dvadsaťosemročný Jamajčan chce tento rok na šampionáte v Pekingu rozšíriť zbierku ôsmich zlatých medailí z MS. Po útlme v minulom roku, keď pre zdravotné problémy bežal len trikrát, sa chce opäť vrátiť na šprintérsky trón. Jednotkou roka 2014 bol americký konkurent Justin Gatlin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt