Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boxerský svet sa dočká súboja Mayweather - Pacquiao

Dlhoočakávaný boxerský súboj Floyd Mayweather - Manny Pacquiao sa napokon uskutoční. Rokovania oboch zainteresovaných strán dospeli po niekoľkých mesiacoch k úspešnému záveru.

21.02.2015 14:00
Floyd Mayweather, Marcos Maidana Foto: ,
Ako prvý to oznámil, že sa súboj uskutočnír Floyd Mayweather (vpravo).
debata

Mayweather v piatok informoval o dohode, podľa ktorej budú proti sebe bojovať 2. mája. „Sľúbil som fanúšikom, že sa kontrakt podpíše a aj sa tak stalo,“ prezradil.

Pôjde o finančne najlukratívnejší súboj. Onedlho tridsaťosemročný americký pästiar Mayweather by mal zinkasovať minimálne 120 miliónov dolárov, jeho o takmer dva roky mladší protivník z Filipín Pacquiao sa musí uspokojiť s čiastkou okolo 80 miliónov. „Je pre mňa cťou byť súčasťou tejto historickej udalosti. Venujem tento súboj všetkým fanúšikom, ktorí si želali, aby k nemu prišlo. Takisto aj všetkým Filipíncom,“ poznamenal Pacquiao.

Po viac než piatich rokoch očakávaní a rokovaní sa boxerský svet dočká súboja medzi Floydom Mayweatherom a Manny Pacquiaom. Fanúšikovia si môžu kupovať letenky a rezervovať ubytovanie v Las Vegas na 2. mája, kedy sa tento duel uskutoční v komplexe MGM Grand. Konkurenčné televízne stanice HBO a Showtime ho budú vysielať spoločne. Tridsaťsedemročný Američan Mayweather a o rok mladší filipínsky pästiar Pacquiao budú bojovať vo welterovej hmotnostnej kategórii (147 libier). V hre budú opasky majstra sveta troch organizácií: „Moneyho“ WBC a WBA (Super) a „Pac-Manov“ WBO.

Ako prvý to oznámil Mayweather na sociálnej sieti Shots. K fotografii s podpísaným kontraktom uviedol: „Čakal na to celý svet a prišlo to. Priaznivcom som sľúbil, že sa dohodneme a sľub som splnil. Druhého mája napíšeme históriu.“

„Som veľmi šťastný, že Floyd Mayweather a ja dáme fanúšikom to, na čo čakali mnoho rokov. Zaslúžia si to a je pre mňa česť, že môžem byť súčasťou tejto historickej udalosti. Chcem priniesť slávu Filipínam,“ vyhlásil Pacquiao podľa Kevina Ioleho z Yahoo! Sports.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Las Vegas #Floyd Mayweather #Manny Pacquiao #WBA #wbc