Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svitko bežal na Chopok a robil angličáky

Len minulý týždeň v utorok sa vrátil z Južnej Ameriky, kde skončil piaty na prestížnej Rely Dakar. Popri oddychovaní, dospávaní a venovaní sa rodinke si však v sobotu našiel čas na Spartan Race - náročné preteky v prekážkovom behu.

28.01.2015 11:00
Štefan Svitko. Foto:
Štefan Svitko.
debata

Úspešného motocyklistu Štefana Svitka nahovorili na premiéru na čoraz populárnejšom podujatí na celom svete kamaráti z CrossFit-u. Tridsaťdvaročného Žaškovčana čakalo takmer osem kilometrov behu s prevýšením 600 metrov a osemnástimi prekážkami. Takmer 2500 štartujúcich v sobotu absolvovalo vôbec prvý zimný Spartan Race na Slovensku.

„S kamarátmi som sa dohodol ešte dávno pred odchodom na Dakar. Nezaváhal som. Keď som sa však v sobotu zobudil, veľmi sa mi tam nechcelo. Stále som nedospal manko z Dakaru a pridali sa k tomu aj problémy s časovým posunom. No keď som sa sľúbil, tak som šiel. A som rád, že som to absolvoval,“ vraví spokojný Svitko.

Náročnú trasu zvládol za 1:19:24 h a v kategórii Open obsadil 38. miesto. Celkove bol osemdesiaty siedmy. Jeho kamarát z posilovne v Dolnom Kubíne skialpinista Juraj Laštík skončil tretí len s dvojminútovou stratou na najlepšieho Petra Žišku.

„Štartoval som najmä pre zábavu. Behanie ma zvyčajne príliš nebaví, v príprave ho považujem za najnepríjemnejšiu časť. Tu to bolo trochu iné. Bežali sme na Chopok po lanovku Luková, potom zase dole kopcom a museli zvládnuť náročné prekážky. Dve som neurobil, tak som musel absolvovať tridsať trestných angličákov – klik s výskokom a tlesknutím nad hlavou. Išli sme cez vodu či popod ostnatý drôt. Podobá sa to na vojenský dril či opičiu dráhu, ale je to najmä o behu,“ prezradil Svitko.

Keďže na povinnej vojenskej službe nebol, vyskúšal si čosi také po prvý raz. Okrem pretekov v Jasnej sa momentálne venuje len rodine. Najmä manželke Katke a maličkej dcérke Sofii.

„Užívam si to. Snažím sa byť len doma,“ hovorí a k návratu domov a oslavám v Žaškove dodáva: „V utorok večer ma čakali kamaráti, pripravili ohňostroj, zložili mi pesničku a zahrali ju na španielkách. Bolo to príjemné. Užili sme si to. Spať sme šli o druhej či tretej, zábava nebola extra bujará. Veď skoro všetci okrem mňa museli ísť na druhý deň do roboty (smiech).“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Svitko