Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dakar vyhral fanúšik PSG s medailou z olympiády

Na olympijských hrách v Pekingu 2008 niesol katarskú vlajku, o štyri roky v Londýne získal bronz v skeete mužov.

20.01.2015 11:00
Nasser Al-Attiyah Foto: ,
Nasser Al-Attiyah z Kataru na kapote svojho Mini v cieli Rely Dakar 2015.
debata

Úspešný športový strelec Nasser Al-Attiyah je však dušou najmä motorista. V sobotu skompletizoval svoje druhé víťazstvo na prestížnych pretekoch Rely Dakar v kategórii automobilov.

„Som nadšený! Spomínam si, že aj pri mojom prvom triumfe pred štyrmi rokmi bol cieľ v Baradero, o to viac si úspech užívam. Tentoraz sme dominovali od začiatku a celý čas sme kontrolovali našu pozíciu. Som vďačný všetkým ľuďom, ktorí mi pomáhajú. Na Dakar som prišiel vo skvelej forme – fyzickej i mentálnej. Každý deň sme odvádzali perfektnú robotu. Bolo to fantastické. Teraz chcem dokázať ešte viac,“ vravel 44-ročný Katarčan v cieli v Buenos Aires.

Al-Attiyah s navigátorom Mathieuom Baumelom sa dostali na čelo priebežného poradia vďaka víťazstvu v druhej etape a odvtedy ich z tejto pozície nedokázal nik zosadiť. Posádka Mini vyhrala ešte ďalšie štyri etapy a zaslúžene triumfovala s 35-minútovým náskokom Ginielom de Villiersom z JAR.

Usmievavý sympaťák je medzi ostatnými pretekármi veľmi obľúbený. Rád si robí žarty a zabáva ostatných. Keď si však sadne za volant, stáva sa z neho dravý profesionál, ktorý myslí už len na víťazstvá. Okrem dvoch titulov z Dakaru sa môže pochváliť viacerými úspechmi. Minulý rok triumfoval v seriáli WRC-2. Najstarší zo siedmich synov bývalého ministra energetiky Kataru mal k autám blízko odmalička. Prvé Suzuki mu kúpili v dvanástich rokoch.

Účastník piatich olympiád vždy s veľkou hrdosťou reprezentuje svoju krajinu. Snaží sa zvýšiť jej renomé vo svete. Zároveň je veľkým fanúšikom futbalového klubu Paríž St. Germain. Presvedčil o tom pri prezentácii svojho tímu pred štartom Dakaru. Na otázku, ako sa volá, reagoval spontánne so smiechom: „Team PSG.“ Majiteľom parížskeho klubu, ktorého dres si oblieka aj Zlatan Ibrahimovič, je od roku 2011 skupina Qatar Sports Investments.

„PSG veľmi fandím. Je skvelé, že taký slávny klub je akoby malou súčasťou Kataru. začínam sa kvôli tomu učiť po francúzsky,“ vravel Al-Attiyah pred troma rokmi v rozhovore pre rmcsport.bfmtv.com.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely Dakar 2015 #Nasser Al-Attiyah