Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte to má význam, povedal po striebre v Račiciach Vlček

"Konečne prvá medaila v kádvojke na medzinárodnej scéne," odfúkol si spokojne v cieli Erik Vlček. "Dodá nám to nový impulz a motiváciu, že to celé ešte má význam a dá sa s tým niečo robiť.

17.05.2014 17:20
Erik Vlček, Juraj Tarr Foto:
Erik Vlček (vpravo) a Juraj Tarr so striebornými medailami na stupňoch
debata

Kanoistika občas veľmi bolí, ale potom sa dokáže aj usmievať. Pred dvoma týždňami na Svetovom pohári v Miláne si Erik Vlček a Juraj Tarr nemohli sadnúť spolu do kajaka, lebo Vlčeka skolila zimnica a horúčka. Neskôr sa choroba presunula aj na jeho parťáka Tarra, ale skúsenú „kádvojku“ slovenských tridsiatnikov to neodradilo. Všetko si vynahradili v sobotu v Račiciach 50 km od Prahy. Na ďalšom podujatí Svetového pohára v solídnej medzinárodnej konkurenciu dopádlovali až k striebru na 1000 m. V chladnom, veternom a celkovo neprívetivom počasí ich zdolali len Nemci Max Rendschmidt a Marcus Gross.

„Konečne prvá medaila v kádvojke na medzinárodnej scéne,“ odfúkol si spokojne v cieli Erik Vlček. „Dodá nám to nový impulz a motiváciu, že to celé ešte má význam a dá sa s tým niečo robiť. V Miláne som pre chorobu nemohol štartovať, potom to prešlo na Ďura, on preto štyri dni netrénoval… Nie sme zďaleka v topforme, napriek tomu sme prišli do cieľa na 2. mieste,“ dodal 32-ročný Vlček, majiteľ dvoch olympijských medailí z pretekov K4.

Slovenskí strieborní medailisti zo Svetového... Foto: SZRK
Erik Vlček, Juraj Tarr Slovenskí strieborní medailisti zo Svetového pohára v Račiciach v disciplíne K2 na 1000 m Erik Vlček (vpredu) a Juraj Tarr.

Jeho o tri roky starší kolega z lode Tarr opísal svoje zdravotné trampoty pred Račicami takto: „Chodil som po lekároch, dostával infúzie a len oddychoval. Vravel som si preto, že v Račiciach to asi nebude nič výnimočné. Aj našim som doma povedal, aby veľa neočakávali. Pri rozjazďovaní som však zistil, že to nie je také zlé. Začal som preto veriť už po rozjazde, že vo finále by z toho mohla byť medaila.“

Tarr spomenul okrem choroby aj ďalší rušivý moment, ktorý sa však na ich sobotňajšom výsledku negatívne nepodpísal. Časť slovenskej kanoistickej výpravy sa počas SP v Račiciach zložila v penzióne v neďalekom mestečku Roudnice nad Labem, kde sa piatková noc niesla aj v rytme diskotékových hi­tov.

„Zobudil som sa až na to, keď niekto vykrikoval pod oknami, že ešte pôjdu tam a tam. Asi bol už v našom penzióne koniec zábavy… Hudbu som síce počul, ale izbu sme mali, našťastie, trošku ďalej od diskotéky,“ reagoval s úsmevom Tarr.

Spolu s Vlčekom v sobotu postúpili aj do A-finále na polovičnej vzdialenosti, čiže 500 m. V nedeľu budú na račickom kanáli v areáli miestneho Sportcentra bojovať o ďalšiu medailu v K2. Teda radi by. "Chceli by sme opäť prekvapiť. Každá jazda je však iná. Dobre vyzerajú Bielorusi, Portugalčania, aj Nemci, ktorí nás už v sobotu zdolali. Vždy sa však dá niečo urobiť pre dobrý výsledok. Miesto na krku na medailu ešte je. Ten krk to zvládne,“ dodal Tarr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Vlček #Juraj Tarr #SP v rýchlostnej kanoistike