Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovakia Ring hostí špičku. Na štarte bude aj Loeb

Burácanie motorov, vôňa benzínu a spálených pneumatík, nekompromisné súboje. Okruh Slovakia Ring sa tento víkend opäť zviditeľní.

10.05.2014 07:30
Sébastian Loeb Foto: ,
Automobilový pretekár Sébastian Loeb v Bratislave.
debata

Tretíkrát privíta seriál majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC a s ním aj elitu pretekárov, ktorí sú zárukou veľkého motoristického zážitku.

Na trati v Orechovej Potôni neďaleko Dunajskej Stredy si odkrúti svoju premiéru ambiciózny tím Citroën Total WTCC. Za jeho volantom bude sedieť aj deväťnásobný majster sveta v rely Sébastian Loeb. Francúzska legenda tu vlani vyhrala preteky série FIA GT.

"Tentoraz to bude úplne odlišné. Stále mám na čom pracovať a v mnohých veciach sa musím zlepšiť,“ priznal na tlačovej konferencii v Bratislave Loeb.

Štyridsaťročný rodák z Haguenau jazdí vo WTCC prvú sezónu. Pred týždňom prišiel na maďarskom Hungaroringu o druhé miesto v celkovom poradí dvanásťdielneho šampionátu.

"Nevyšlo to úplne podľa mojich predstáv. Na Slovakia Ringu je širšia trať, predbiehanie by malo byť jednoduchšie. Na dlhých rovinkách sa dostane k slovu aerodynamika, v technicky náročných častiach dostanú zabrať brzdy a pneumatiky. Verím, že nebudem chýbať na pódiu a posuniem sa v bodovaní vyššie,“ dodal.

Pred štvrtou zastávkou seriálu má na konte jedno víťazstvo z marockého Marrakéša. Medzi najvážnejších konkuretov Citroënov patria bývalý piloti formuly 1 Tiago Monteiro a Gabriele Tarquini. Obaja jazdia vo farbách Hondy.

Okrem svetového šampionátu WTCC sa na Slovakia Ringu dostanú k slovu aj jazdci európskej série ETCC. Favoritom na víťazstvo je devätnásťročný slovenský talent Matej Homola, ktorý obhajuje triumf spred roka. "Dúfam, že tento úspech pred domácimi fanúšikmi zopakujem. Veľmi sa teším na ich podporu aj na celý víkend,“ vraví jazdec BMW 320 TC.

Návštevníci podujatia, ktorých prišlo vlani na okruh 38-tisíc, sa môžu tešiť na množstvo sprievodných podujatí. Nebudú chýbať napríklad majstrovstvá Slovenska a Maďarska v pretekoch automobilov na okruhu PAO. Automobily vyjdú na trať už v piatok.

Z víkendového programu

Sobota
9.00. – 9.30 WTCC 1. tréning
9.40 – 10.10 ETCC tréning
11.50 – 12.20 WTCC 2. tréning
14.00 – 14.20 WTCC 1. kvalifikácia
14.25 – 14.35 WTCC 2. kvalifikácia
14.40 – 15.00 WTCC 3. kvalifikácia
15.15 – 15.45 ETCC kvalifikácia

Nedeľa 9.00 – 9.15 ETCC zahrievací tréning 9.55 ETCC 1. preteky (9 kôl) 10.55 ETCC 2. preteky (9 kôl) 13.15 WTCC 1. preteky (11 kôl) 17.45 WTCC 2. preteky (11 kôl)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #Sebastian Loeb