Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Prahe hrá poker športová smotánka. Nadal, Ronaldo, Ševčenko aj Tomba

Poker je zábava, ktorá má veľa podobného s tenisom, či futbalom. Pred exhibíciou športových hviezd v rámci pokrového turnaja seriálu European Poker Tour v Prahe sa na tom zhodli svetová tenisová jednotka Španiel Rafael Nadal a bývalý ukrajinský futbalista Andrej Ševčenko.

12.12.2013 18:14
Nadal, Ševčenko, Ronaldo, Tomba Foto: ,
Zľava: Najlepší hráč pokru Daniel Negreanu, bývalý ukrajinský futbalista Andrej Ševčenko, Brazílčan Ronaldo, španielsky tenista Rafael Nadal a skvelý taliansky slalomár Alberto Tomba.
debata

Nadal a Ševčenko sa pri jednom stole zišli s niekdajšou brazílskou futbalovou hviezdou Ronaldom, zjazdárom Albertom Tombom z Talianska, bývalou pozemnou hokejistkou Fatimou Moreirovou de Melovou a najlepším pokrovým hráčom za tento rok Danielom Negreanu.

Rafael Nadal začal hrať poker, keď bol zranený. Foto: SITA, Petr David Josek
Rafael Nadal Rafael Nadal začal hrať poker, keď bol zranený.

„Tu som favoritom ja,“ upozornil ešte pred hrou Negreanu športové celebrity na tlačovej konferencii. „Keby sa hralo na antuke, tak vyhrá Rafa, na svahu Alberto a na tráve Ronaldo, ale tu by som mal vyhrať ja,“ povedal Negreanu.

Nadal hrá poker od minulého leta. Začal v čase, keď si liečil zranené kolená. „Som dosť súťaživý. Aj v živote. Rád vyhrávam,“ hovorí o svojej vášni pre poker. Začal hrať cez internet, učí ho pokerový tréner Alfonso Cardald a v Prahe hrá prvýkrát verejne pri stole. „Tenis je môj život a pri pokri sa bavím. Snažím sa pokru porozumieť a už viem, že šťastie je len malou súčasťou hry,“ povedal Nadal.

Rafael Nadal a ešte nedávno najlepší futbalista... Foto: SITA, Petr David Josek
Nadal, Ronaldo Rafael Nadal a ešte nedávno najlepší futbalista na svete Ronaldo.

Nadal aj Ševčenko našli podobnosť pokru a svojich športov. „Keď si odmyslíme fyzickú náročnosť, tak bezpochyby. Tenis je o hlave a zápas sa môže znenazdajky otočiť, ak zakolíšem. To isté je v pokri,“ povedal Nadal. „Obe hry sú nevyspytateľné, plné emócií, ktoré musíte ovládať.“

Kanaďan Negreanu, ktorý chcel hrať hokej, ale poriadne nevyrástol, uviedol, že predvídavosť spája rôzne športy a poker. „Tenista musí vedieť, čo chce súper zahrať. Brankár sa snaží vystihnúť penaltu a v pokri sa snažíme preniknúť do mysle protivníka,“ vyhlásil. „V pokri sa blafuje a vo futbale tiež môžete v pokutovom území blafovať, aby bola penalta a mohli ste vyhrať,“ dodal Ševčenko.

Rafael Nadal v Prahe. Foto: SITA, Petr David Josek
Rafael Nadal Rafael Nadal v Prahe.

Ukrajinský strelec si karty obľúbil až po kariére. „Vo futbale som ich nemusel, obzvlášť červenú, ale ani žltú. Ale ani jedna taká v pokri našťastie nie je.“

Nadal predpokladal, že bude pred pokrovou premiérou nervózny. „To je dobre,“ usmiala sa Moreirová de Melová, ktorá je už štyri roky pokrovou profesionálkou. „Žiadne rituály tu nemám,“ povedal Nadal, ktorý je poverčivý. Cestou na kurt nešlape na čiary, musí mať presne zrovnané fľaše s pitím pri lavičke a pred každou loptou si siaha na obe uši a na nos.

Tomba prišiel na tlačovú konferenciu v čiernych okuliaroch a v dobrej nálade. Moderátor skvelého slalomára predstavil a zmienil jeho tri zlaté olympijské medaily. „To nie je zlé, nie?“ smial sa Talian a vtipkoval ďalej: „Každé víťazstvo od prvého do posledného bolo skvelé, ale v roku 1998 som skončil, aby som mohol hrať poker.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Cristiano Ronaldo #Rafael Nadal #poker #Alberto Tomba #Andrej Ševčenko