Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postavte atletický štadión, prosí Isinbajevová Putina

Jelena Isinbajevová nezaprela v sebe guráž hodnú cárovnej ruskej atletiky.

05.12.2013 15:58
Isinbajevová Foto:
Jelena Isinbajevová.
debata

Najmocnejšieho muža Ruska požiadala, aby prikázal niektorému z vplyvných oligarchov postaviť v jej rodnom Volgograde nový štadión. Dvojnásobná olympijská víťazka v skoku o žrdi v auguste pobúrila svojich krajanov vyhlásením, že sa chystá odísť z „rozkladajúceho sa“ rodného mesta a žiť v zahraničí.

Vo štvrtok sa 31-ročná Volgogradčanka stretla s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom na straníckom mítingu. Keď dostala do rúk mikrofón, so šibalským úsmevom bez okolkov spustila: „Mám prosbu. Mohla by som vás požiadať, aby ste niektorého zo svojich oligarchov – v Rusku ich máme habadej – poverili vybudovať špecializovaný štadión pre nás, atlétov?“

Svetová rekordérka trafila do čierneho, o Putinovi je všeobecne známe, že ruských miliardárov prinútil podieľať sa na prípravách zimných olympijských hier 2014 v Soči či futbalových majstrovstiev sveta 2018.

„Určite dám inštrukcie ministrovi športu Vitalijovi Mutkovi a guvernérovi, aby sa nad vecou zamysleli,“ reagoval šéf Kremľa.

Isinbajevová po svojom odvážnom vystúpení prezradila, že sa s ňou Putin po mítingu krátko zhováral. Vraj išlo o dôverné záležitosti. „Všetko je v poriadku. Verím, že sa veci pohnú správnym smerom,“ dodala žrdkárka, ktorá prestala súťažne skákať po zisku titulu majsterky sveta na tohtoročnom šampionáte v Moskve.

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Isinbajevová #Vladimir Putin