Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skokan Daley: Stále sa mi páčia dievčatá, ale teraz chodím s chalanom

Britský skokan do vody Tom Daley priznal, že má vzťah s mužom.

02.12.2013 18:10
Tom Daley Foto: ,
Tom Daley.
debata (5)

Bývalý majster sveta a Európy to uviedol v päťminútovom videu, ktoré umiestnil na sociálnu sieť YouTube, aby ukončil špekulácie o svojej sexualite.

"Tento rok na jar sa môj život dramaticky zmenil. Stretol som niekoho, s kým sa cítim šťastne a bezpečne a vôbec skvele. A ten niekto je muž, " povedal devätnásťročný Da­ley.

„Trochu ma to prekvapilo, aj keď som mal niekde vzadu v hlave pocit, že sa niečo také môže stať. A na jar mi to všetko docvaklo, " uviedol bronzový medailista z vlaňajších olympijských hier v Londýne.“ Samozrejme, že sa mi stále páčia dievčatá, ale teraz jednoducho chodím s chalanom a nemôžem byť šťastnejší," dodal.

Daley sa po svojom priznaní dočkal slov podpory napríklad od zástupcov organizácií za práva gayov, ale aj od predsedu anglickej plaveckej asociácie Edwarda Lorda. "To, že je jedným z prvých britských olympionikov, ktorý urobil coming out, je od neho veľmi statočné, " povedal Lord .

Daley je v Británii športovej celebritou od detstva. Už v trinástich rokoch sa stal majstrom Európy, v pätnástich bol majstrom sveta a vlani získal bronz na domácich OH.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Daley