Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z národného hrdinu daňový podvodník? Pacquaio má zaplatiť 50 miliónov dolárov

Päťdesiat miliónov dolárov žiadajú filipínski daniari od boxera Mannyho Pacquiaa. Ak dodatočne neuhradí daň za zárobky z rokov 2008 a 2009, keď bol na vrchole kariéry, štát mu siahne na majetok.

27.11.2013 11:33
Manny Pacquiao Foto:
Manny Pacquiao.
debata

Zatiaľ mu „iba“ zmrazili účty vo filipínskych bankách. Kongresman Pacquiao sa mieni brániť súdnou cestou. Tvrdí, že neporušil žiaden zákon, pretože dane odviedol v USA, ktoré majú s Filipínami dohodu chrániacu občanov krajiny pred dvojitým zdanením. Podľa komisárky Kim Henaresovej, ktorá vedie v krajine aktívnu kampaň proti daňovým únikom, však prominentný športovec už dva roky nepredložil potvrdenie o úhrade na území USA.

„Vzhľadom na doplatky a úroky z omeškania dlhuje Pacquiao štátu 2,2 miliardy pesos. Všetko, čo žiadame, je potvrdenie o tom, že daň naozaj zaplatil,“ vyhlásila Henaresová. Dodala tiež, že aj keby boxer zaplatil v USA za svoje tamojšie vystúpenia 30-percentnú daň, ešte sa naň vzťahuje povinnosť doplatku, pretože Filipíny majú vyššiu – 32-percentnú sadzbu.

„Nie som žiaden kriminálnik ani zlodej. Nič neskrývam, problémom sa staviam tvárou v tvár. Daň som uhradil v USA. Keby som to neurobil, už by po mne išli Američania a nemohol by som tam slobodne cestovať,“ bráni sa 34-ročný pästiar, ktorý v nedeľu získal voľný majstrovský opasok vo welterovej hmotnostnej kategórii organizácie WBO po víťazstve nad Američanom Brandonom Riosom. Pacquiao požiadal odvolaciu súdnu ustanovizeň o uvoľnenie účtov písaných na seba a svoju manželku Jinkee. Bez peňazí vraj nedokáže splniť ani sľub o finančnej pomoci obetiam supertajfúnu Haiyan.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Manny Pacquiao #WBO