Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po páde z koňa zomrela ďalšia austrálska jazdkyňa

Austrálska jazdkyňa Desiree Gill podľahla zraneniam, ktoré utrpela po páde z koňa počas sobotňajších dostihov v Sunshine Coast.

10.11.2013 12:32
dostihy, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Jej kôň Celtic Ambition spadol po tom, čo narazil na päty pred ním cválajúceho koňa. Štyridsaťpäťročnú Gillovú previezli do nemocnice v kritickom stave a tam o deň neskôr zomrela. Informovala o tom dostihová autorita Racing Queensland.

Gillová bola skúsenou džokejkou s viac než 30-ročnými skúsenosťami v pretekárskom sedle. V ostatných dvoch sezónach sa tešila z celkového víťazstva v súťažiach pod hlavičkou Southeast Queensland jockey premiership. Rodáčka z Gympie v austrálskom štáte Queensland zanechala manžela a dvoch synov.

„Desiree mala za sebou 30-ročnú dostihovú kariéru, ktorá okrem iného zahŕňala aj výchovu novej generácie jazdcov v rámci nášho mentorského programu v Racing Queensland,“ napísala táto organizácia vo svojom stanovisku k smutnej udalosti. Prezident Gympie Turf Clube Spencer Slatter povedal, že Gillová žila a dýchala iba pre dostihový šport. Jej každodenný program bol taký nabitý, že neváhala prísť do stajne už o štvrtej ráno a začať jazdiť.

„Pre dostihy žila a pre ne aj umrela. Bol to jej život od rána do večera sedem dní v týždni,“ vyhlásil Slatter pre server Brisbane Times. Smrť Gillovej prišla len štyri mesiace po rovnako tragickom skone inej austrálskej jazdkyne Simone Montgomeriovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy