Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský talentovaný jazdec Gonda vyhral seriál formuly 3

Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda naplnil očakávania a získal titul šampióna v Európskej Formule 3 Open Cup.

09.11.2013 16:40
Richard Gonda Foto:
Richard Gonda na trati.
debata

V predposledných pretekoch sezóny na španielskom okruhu Catalunya pri Barcelone skončil v triede F308 na 3. mieste tesne pred svojim rivalom v boji o titul Britom Twynhamom. V celkovom poradí tak jazdec tímu Drivex navýšil svoj náskok na 15 bodov, a tak mu pred poslednou jazdou roka už majstrovský titul nik nevezme.

Po smole v kvalifikácii, keď Gonda nemohol dokončiť posledné najrýchlejšie kolo pre defekt a zajazdil tretí čas, prišli výborné preteky. V cieli ho už členovia tímu Drivex vítali s tabuľkou šampióna, 19-ročný Banskobystričan neskrýval radosť.

"Po veľmi problémovej kvalifikácii som mal 4. miesto na štarte, ktorá však reálne neodzrkadľovalo našu rýchlosť, takže som vedel, že v pretekoch budeme mat možnosť bojovať o pódium. Nakoniec všetko vyšlo ako malo, ďakujem za podporu celej mojej rodine, priateľke, tímu a všetkým, ktorí ma po cely rok povzbudzovali! Som nesmierne šťastný!“ uviedol Gonda.

debata chyba
Viac na túto tému: #barcelona #Richard Gonda