Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobitý Povetkin statočne vzdoroval, Vladimir Kličko ho zdolal až na body

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko zostáva majstrom sveta v ťažkej váhe organizácií WBO, IBF, IBO a WBA. Rusa Alexandra Povetkina v sobotu v Olympijskej hale v Moskve zdolal jednoznačne na body a znova predĺžil svoju deväťročnú neporaziteľnosť.

05.10.2013 23:06 , aktualizované: 23:56
Vladimir Kličko, Alexander Povetkin Foto:
Alexander Povetkin Vladimirovi Kličkovi statočne vzdoroval, aj keď niekoľkokrát skončil na zemi.
debata (18)

Kličko vybojoval 19. víťazstvo za sebou. Bolo výnimočné vďaka výške odmeny, za zápas dostal tridsaťsedemročný Ukrajinec zhruba 13 miliónov eur, čo bol rekordný honorár jeho kariéry. O tri roky mladší Povetkin mal zaručených 4,3 milióna eur.

Aj takto vzdoroval Povetkin Kličkovi

Prvá polovica zápasu mnoho dramatických momentov neponúkla. Už v druhom kole sa síce Povetkin, ktorý vyhral všetkých predchádzajúcich 26 stretnutí, ocitol prvýkrát v profesionálnej kariére na podlahe ringu, ale bez problémov pokračoval. Zlom v zápase nastal v siedmom kole, kedy Kličko súpera zasypal tvrdými ranami a zdalo sa, že ruský boxer dlho nevydrží .

Povetkin, ktorého povzbudzovalo 14-tisíc divákov, sa však dokázal otriasť a bojovným výkonom ešte favoritovi cestu k víťazstvu skomplikoval. Domáci boxer, ktorý sa musel dvíhať zo zeme dovedna štyrikrát, vydržal až do konca. Kličko u všetkých troch rozhodcov vyhral 119:104 .

„Bolo to náročné. Je to bojovník, ukázal veľké srdce. Ja som chcel zápas ukončiť skôr,“ uviedol po 61. víťazstve v 64. profizápase mladší z bratov Kličkovcov. Jeho brat Vitalij má je držiteľom zostávajúceho majstrovského opasku v ťažkej váhe organizácie WBC.

Posledné kolo prestížneho duelu

„Nešlo to tak, ako by som si predstavoval. Bol lepší, je najlepší na svete,“ povedal na adresu víťaza Povetkin, ktorého v hľadisku povzbudzovala aj rekordérka v skoku o žrdi Jelena Isinbajevová.

Vo svojom prvom súboji v Rusku vyhral Vladimir Kličko už 22. zápas o titul, čím prekonal Larryho Holmesa. Pred ním sú v historickom poradí už iba ďalšie americké legendy Muhammad Ali (24) a Joe Louis (26).

18 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Vladimir Kličko #Alexander Povetkin