Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moskva zažije nefalšovanú bitku. Vladimira Klička vyzve Povetkin

Tridsaťpäťtisíc divákov na olympijskom štadióne v Moskve a milióny pri televíznych obrazovkách sa v sobotu (21.00 h, priamy prenos TV Dajto) dočkajú dlho očakávaného boxerského súboja o titul majstra sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii medzi Vladimirom Kličkom a Alexandrom Povetkinom.

05.10.2013 09:00
Vladimir Kličko, Alexander Povetkin Foto: ,
Vladimir Kličko (vľavo) a Alexander Povetkin si podávajú ruky pri vážení v Moskve.
debata

V profesionálnom ringu doteraz nezdolaný Rus Povetkin je ďalším z boxerov, ktorí chcú ukončiť nadvládu deväť rokov neporazeného Klička. Súboj Kličko – Povetkin sa mal uskutočniť už niekoľkokrát, nikdy však neprišlo k finálnej dohode.

„Prišiel som do Moskvy, aby som vyhral. A verte mi, že pre to urobím všetko. Viem, že Povetkin ešte neprehral, ale ja som pripravený mu tento rekord pokaziť,“ povedal tridsaťsedemročný ukrajinský boxer, ktorý má na konte 60 výhier z 63 zápasov. Naposledy ho porazil v apríli 2004 Američan Lamon Brewster. Kličko si ale uvedomuje, že ho nečaká jednoduchý zápas.

„Určite má niečo v rukáve a snažili sa niečo vymyslieť. Sledoval som jeho zápasy aj tréning a videl som všetko, čo potrebujem,“ podotkol Kličko. „Bude to jeden z najnebezpeč­nejších boxerov, s ktorým som sa kedy stretol. Tréner Manny Steward mi už pred rokmi po jednom jeho zápase hovoril, nech sa na neho pozriem, že vyzerá veľmi dobre a v budúcnosti to môže byť môj súper,“ priznal.

Povetkin sa na rozdiel od väčšiny súperov Vladimira Klička aj jeho staršieho brata Vitalija pred zápasom príliš nevystatuje. „Nie je potrebné veľa hovoriť. Mohol by som povedať, že ho pochovám, alebo niečo podobné. Poviem však len to, že všetko uvidíte v sobotu,“ povedal ruský boxer, ktorý je držiteľom pásu šampióna WBO. Ostatné tituly, ktoré budú v hre, patria Kličkovi.

„Bude to veľká udalosť a dúfam, že ukážem to najlepšie, čoho som schopný,“ prial si Povetkin. Popri majstrovských pásov bude v hre aj veľký balík peňazí. Kličko má za zápas inkasovať svoj rekordný honorár 13,3 milióna eur, Povetkin dostane 4,4 milióna.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Vladimir Kličko #Alexander Povetkin