Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atletická stávka: Tréner zlatej oštepárky si vezme jej meno

Oštepárka Christina Obergföllová si vďaka prvenstvu na MS v atletike ponechá po svadbe svoje dievčenské meno. A nielen to.

19.08.2013 11:55
Christina Obergföllová Foto: ,
Christina Obergföllová oslavuje zlato s MS s trénerom a priateľom Borisom Henrym.
debata (1)

Navyše, jej nastávajúci, tréner a priateľ Boris Henry sa premenuje po sobáši na Obergfölla.

Tridsaťjedenročná oštepárka sa vo veku 31 rokov dočkala prvého titulu majsterky sveta. V Lužnikách triumfovala výkonom 69,05 m z druhej série. Obergföllová získala v Helsinkách 2005 i Ottawe 2007 na majstrovstvách sveta strieborné medaily, vlani brala rovnaký kov aj na olympijských hrách v Londýne. Druhé miesta si vybojovala aj na európskych šampionátoch 2010 a 2012, zlato jej doteraz v zbierke chýbalo.

„Boris a ja sme sa stavili. Povedal mi, že keď sa stanem majsterkou sveta, potom sa po svadbe bude volať mojim dievčenským menom,“ povedala podľa rp-online.de Obergföllová. Jej tréner následne zareagoval: „Áno, teraz je to jasné. Nič iné mi nezostáva.“

Majsterka sveta plánuje po svadbe aj materstvo. Na pauzu zatiaľ nemyslí. „Človek nemá materstvo v rukách, nedá sa to natrénovať. Bolo by skvelé, ak by som otehotnela ešte pred olympijskými hrami 2016 a potom stihla vrchol v Riu de Janeiro. Keď sa nepodarí, nič sa nedeje. Budem mať po Riu 35 rokov. Chcela by som však aj hádzať na majstrovstvách Európy na budúci rok v Zürichu. Ako to dopadne, to ešte uvidíme,“ dodala podľa rp-online.de Obergföllová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stávka #oštep