Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Loebovi sa páči Slovakia Ring, želá si úspešné výsledky

Na štvrtom podujatí šesťdielnej automobilovej FIA GT Series na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni štartuje aj deväťnásobný majster sveta v rely Francúz Sébastien Loeb.

17.08.2013 17:49
Sebastian Loeb Foto:
Sebastian Loeb.
debata

Na Slovakia Ring priletel vrtuľníkom, v sobotu absolvoval prvú zoznamovaciu tréningovú jazdu na 5922 m dlhom okruhu a na krátkej tlačovej besede sa stretol aj s médiami.

„Na Slovensku som po prvý raz. Samotný okruh sa mi páči, ešte sa s ním len zoznamujem, prekvapila ma šikana za druhou zákrutou,“ povedal 39-ročný rodák z Haugenau, ktorý má na svojom konte 167 štartov v majstrovstvách sveta v rely, 78 víťazstiev a 116 pódiových umiestení. Naposledy triumfoval na MS v rely vlani, v tomto roku sa preorientoval na okruhové preteky.

A aké dôvody viedli Loeba k prechodu z rely na okruhy? „FIA GT Series sa mi páči, sú to dramatické preteky, v ktorých štartujú výkonné autá rôznych značiek. Vo FIA GT Series budem jazdiť aj v roku 2014. Chcel by som vo svojom tíme vytvoriť dve silné posádky. Mám dostatok skúseností, trúfam si ich zužitkovať a zavŕšiť aj úspešnými výsledkami,“ dodal Loeb, ktorý sa na Slovakia Ringu striedal za volantom McLarenu MP4–12C s 28-ročným Portugalčanom Alvarom Parentem.

Loebova posádka je zatiaľ v priebežnom poradí FIA GT Series na 10. mieste, vedie dvojica Stéphane Ortelli (Fr.) a Laurens Vanthoor (Belg.), slovensko-holandský tandem Štefan Rosina a Peter Kox je piaty.

Priebežné poradie FIA GT Series po 3 zo 6 pretekov:

1. Stéphane Ortelli (Fr.) a Laurens Vanthoor (Belg.) po 70 bodov, 2. Frank Stippler (Nem.) a Edward Sanström (Švéd.) po 60, 3. Maximilian Buhk (Nem.) a Alon Day (Izrael) po 53, … 5. Štefan Rosina (SR) a Peter Kox (Hol.) po 35, 10. Sébastien Loeb (Fr.) a Alvaro Parente (Portug.) po 22

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #motorizmus #Sébastien Loeb #FIA GT Series