Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovakia Ring ponúkne opäť kvalitu, príde aj Loeb

Deväťnásobný majster sveta v rely Sébastien Loeb, dvaja bývalí jazdci F1 Karun Chandhok a Ricardo Zonta, nemecký aristokrat Albert von Thurn und Taxis a mnoho ďalších kvalitných pretekárov, medzi ktorými nechýba ani domáci matador Štefan Rosina.

17.08.2013 07:00
Sébastien Loeb Foto:
Sébastien Loeb na trati rely.
debata

Na tých všetkých sa môžu prísť pozrieť priaznivci motoršportu na atraktívne podujatie MATADOR GT RACING WEEKEND, ktoré ponúkne v sobotu a nedeľu preteky FIA GT Series i FIA Lotus Ladies Cup.

Prestížne podujatie FIA GT Series má na Slovakia Ringu neďaleko Orechovej Potône štvrtú zastávku zo šesťdielneho seriálu a lídrom šampionátu je Monačan Stéphane Ortelli so spolujazdcom Laurensom Vanthoorom. „O víťazstvo bude bojovať zrejme aj Štofi Rosina,“ povedal včera 43-ročný Ortelli a vzápätí dodal, že jeho cieľom je získavať do konca sezóny čo najviac bodov, aby si udržal súčasnú prvú pozíciu.

Rosina priznal, že chce zabojovať o najvyššie priečky. „Z vlastnej skúsenosti však viem, že automobilový šport je veľmi nevyspytateľný. Preteky trvajú hodinu, stať sa môže hocičo,“ poznamenal. Pocit z víťazstva už v tejto sérii zažil, keď s kolegom Petrom Koxom vyhral v apríli na belgickom Zolderi. Dvadsaťšesťročný rodák z Púchova potvrdil, že po sezóne končí so súťažením na vrcholovej úrovni, pretekať sa však bude aj naďalej.

Na Slovakia Ring napokon nepríde ďalší bývalý pilot F1 Vitantonio Liuzzi, ktorého tím sa na poslednú chvíľu odhlásil a ani syn trojnásobného majstra sveta F1 Nikiho Laudu Mathias. Jeho nová šéfka Pamela Andersonová (sexi záchranárka z Baywatchu) takisto bude chýbať.

Víkend však osvieži desiatka pretekárok európskeho šampionátu FIA Lotus Ladies Cup, o body v ňom bude bojovať aj Slovenka Veronika Vanyová, viacnásobná majsterka Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #motorizmus #Sébastien Loeb #Štefan Rosina