Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Moskve môžem zabehnúť ďalšie rekordy, verí Bolt

Jamajský šprintér Usain Bolt by rád zaútočil na svoje svetové rekordy na stometrovej aj dvestometrovej trati.

31.07.2013 20:49
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt.
debata

Pred augustovým svetovým šampionátom v Moskve dvadsaťšesťročný atlét prezradil, že na dvojstovke by si želal pokoriť hranicu 19 sekúnd a dokázať tak „niečo výnimočné“.

Šesťnásobný olympijský víťaz Bolt oba svetové rekordy stanovil na majstrovstvách sveta v Berlíne pred štyrmi rokmi. Stovku zabehol za 9,58, dvojnásobný úsek potom preletel v čase 19,19.

Šprintérsky fenomén tento rok zatiaľ zabehol stovku najlepšie za 9,85, ale aj v Moskve by vraj mohol zlomiť rekordný čas. „Samozrejme. Vyžadovalo by to technicky dokonale zvládnuté preteky a vhodné počasie, ale koncentrujem sa hlavne na svoju kondíciu a podľa tej by som to mal byť schopný dokázať,“ cituje Bolta server SkySports.

Jeho hlavnou ambíciou je však zlepšiť čas na 200 metroch. „Ten rekord by som veľmi rád raz znova zlomil. Chcel by som skúsiť, či je možné dostať ho pod 19 sekúnd, to by bolo niečo výnimočné. Ešte som neskončil, mojím cieľom je získavať zlaté medaily až do olympiády v roku 2016,“ povedal.

V Moskve bude obhajovať na dvestometrovej trati zlato z Dägu, kde bol však na sto metroch pre pokazený štart vo finále diskvalifikovaný. „Už na to nemyslím. Vtedy to bolo veľké sklamanie, pretože pri dobrom štarte by som mal na zlato. Ale už je to za mnou, poučil som sa a zabudol na to. Teraz sa sústredím len na Moskvu,“ uviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #bolt #rekordy #MS Moskva