Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvorkajak pokračuje, Riszdorferovci asi nie

Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček a Juraj Tarr sa povezú na jednej lodi aj v roku 2013.

02.05.2013 16:58
vlcek, gelle Foto:
Erik Vlček (vľavo) s Petrom Gellem.
debata

Šiesty najrýchlejší štvorkajak z londýnskej olympiády by mal opäť patriť k tromfom slovenskej rýchlostnej kanoistiky. Nová sezóna odštartuje o týždeň pretekmi Svetového pohára v Szegede a jej vrchlom budú majstrovstvá Európy v Portugalsku a svetový šampionát v Duisburgu.

„Štvorkajak je pre mňa priorita a celé naše snaženie bude smerovať k majstrovstvám sveta a Európy,“ uviedol Vlček, ktorý štartoval na olympiáde v Londýne aj v K2 na 1000 m s Gellem.

„Kádvojku budeme skúšať naďalej, ale na polovičnej päťstometrovej trati,“ dodal Vlček. Druhý dvojkajak vytvoria Tarr a Jankovec. Londýnsku posádku určite popreháňa mladá štvorica Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Matej Michálek, Viktor Demin – bronzová posádka z lanských ME do 23 rokov. Oba slovenské štvorkajaky sa predstavia na podujatiach SP v Szegede a Poznani.

Najpríjemnejšie prekvapenie z olympijského kanála v Eton Dorney, kanoista Ľubomír Hagara, už začal s tréningom po operácii ramena. „Rád by som zabojoval o pekný výsledok na majstrovstvách sveta, účasť na nich si musím vyjazdiť v kvalifikácii,“ vysvetlil odchovanec nováckej kanoistiky.

V aktuálnej forme sa predviedli rýchlostní kanoisti uplynulý víkend na kvalifikačných pretekoch v Račiciach. Chýbali na nich bratia Michal a Richard Riszdorferovci, ktorí pred olympiádou vypadli z posádky štvorkajaka. „Z účasti sa ospravedlnili, poslali lekárske potvrdenie. Myslím, že ich dlhoročná a veľmi úspešná športová kariéra sa chýli ku koncu. Majú ešte možnosť zabojovať o nomináciu na vrcholné podujatia, ale zrejme ich tam neuvidíme, bol by to zázrak,“ skonštatoval športový riaditeľ Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Filip Petrla.

„Nevidím veľmi šancu pokračovať. Do posádky sa nedostanem a v singli to nemá zmysel. Mám problémy s ramenom, v lodi som naposledy sedel na jeseň minulého roka,“ priznal mladší z bratskej dvojice Richard Riszdorfer. Obaja súrodenci sa okrem niekoľkých titulov svetových šampiónov môžu pochváliť aj striebrom a bronzom z olympijských hi­er.

debata chyba