Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na strýkove víťazstvá raz nadviažem, verí Loprais

Na štart slávnych pretekov sa postavil už po siedmy raz. Do cieľa však prišiel len dvakrát. Kamionista Aleš Loprais mal pred štartom 34. ročníka Rely Dakar opäť najvyššie ambície, ale na šesť prvenstiev svojho slávneho strýka Karla nenadviazal.

21.01.2013 18:00
Aleš Loprais Foto: ,
Aleš Loprais na Rely Dakar 2013.
debata

Nezopakoval ani tretie miesto z roku 2007, keď sa ešte jazdilo v Afrike. Po problémoch v piatej etape sa nakoniec musel uspokojiť s konečnou šiestou priečkou.

Práve pred štartom nešťastnej etapy sa tridsaťtriročný rodák z Olomouca prepracoval na vedúcu pozíciu. Pre problémy s batériou však v piaty súťažný deň stratil na víťaza takmer dve hodiny a pripravil sa tak o šancu bojovať o prvenstvo. Z trinástich meraných etáp sa Loprais sedemkrát umiestnil v prvej trojke a raz bol najrýchlejší. Ak by ho nezradila batéria, mohol vyhrať. Na celkového víťaza Rusa Nikolajeva totiž stratil len 1:16:10 h.

,,Hneď som vedel, že je to koniec a cieľ nesplníme. Umiestnenie v prvej desiatke či päťke je skvelé, ale zaujímajú ma len pódiové priečky. Bol som rozhodnutý odstúpiť, ale kvôli rodine a fanúšikom som to neurobil. Teraz som rád," priznal Loprais v rozhovore pre Český rozhlas. Pre budúci ročník má Loprais pripravený nový kamión. Doterajšiu ,,Princeznú" nahradí ,,Kráľovná".

,,Ničoho sa nebojíme, pôjdeme do toho po hlave. Raz to už musí vyjsť. Stále opakujem, že štvrté miesto pre mňa znamená to isté, ako keď neprídete do cieľa," dodal ambiciózny pretekár.

debata chyba