Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo robili manželky? Modlili sa za zlato

Manželky zlatých deblkanoistov Ladislava a Petra Škantárovcov sledovali štvrtkové olympijské finále vodnoslalomárskej kategórie C2 na dvoch rozličných miestach.

11.08.2016 22:56
Ladislav Škantár, Peter Škantár Foto: ,
Zľava: Slovenskí deblkanoisti Ladislav Škantár a Peter Škantár so zlatými olympijskými medailami.
debata

Ladislavova (Aťova) manželka Evka Škantárová bola u svojej mamičky v Poprade spoločne s bratom a jeho priateľkou a Petrova partnerka Darka Škantárová bola súčasťou väčšieho fanklubu v Pieninách.

„Neboli sme spolu, ale už to máme spoločne obvolané aj odplakané od radosti,“ vravela s nadšením v hlase Eva Škantárová a pokračovala: „Ak ste niekedy zažili pravé fandenie v nejako športe, tak ma pochopíte. Bolo to s pocitom, že mám žalúdok v krku a nervy vybičované úplne nadoraz. Verila som, že to dobre dopadne a že chalani dostanú to, čo si zaslúžia. Oproti súperom pred nimi zajazdili taký neuveriteľný čas, že všetci sme mocne stískali päste, aby to bola vytúžená medailová pozícia. A samozrejme, v kútiku srdca som verila a modlila sa, že by to mohla byť aj tá vysnívaná zlatá. Podarilo sa, je to skvelé.“

Zľava: Slovenskí deblkanoisti Ladislav Škantár... Foto: SITA, Martin Medňanský
Ladislav Škantár, Peter Škantár Zľava: Slovenskí deblkanoisti Ladislav Škantár a Peter Škantár s olympijskou medailou.

Eva Škantárová priznala, že svojmu manželovi „nekecá“ do jeho športu, ona je len jeho veľkou morálnou podporou. Pred odchodom do Ria zapriala Aťovi veľa šťastia a viac ako medailu si želala jeho šťastný návrat domov.

„My s Darkou sme veľkí laici v tomto športe, netrúfame si radiť v tréningu. Samozrejme, že prvá moja esemeska po dnešnom zlatom úspechu patrila Aťovi, ale on sa mi ešte neozval. Mobil nemá poruke, ani v lodi. Chápem však, že prednosť majú oficiality priamo v Riu. Neskôr bude dosť času,“ podotkla Eva Škantárová.

Na otázku, či sú s manželom v každodennom kontakte, nemohla dať inú ako kladnú odpoveď. „Samozrejme, že sme. Chvalabohu, že existuje skype,“ dodala E. Škantárová.

Bratranci Ladislav a Peter Škantárovci sa vo štvrtok postarali o druhý medailový zásah slovenskej výpravy na Hrách XXXI. olympiády v Riu de Janeiro. Po striebre Mateja Beňuša v C1 Škantárovci vo svojej olympijskej premiére vybojovali zlatú medailu v C2. Rodáci z Kežmarku zdolali strieborných Britov Davida Florencea a Richarda Hounslowa o 43 stotín sekundy a Francúzov Gauthiera Klaussa a Mathieua Péchého o 1,66 s. Všetky tri medailové lode predviedli vo finále jazdy bez trestných sekúnd.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #Ladislav a Peter Škantárovci