Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grigar: Som zdravý, mám rodinu, frajerku i bývanie. Čo si viac priať?

Jakub Grigar síce prišiel o olympijskú medailu, možno zlatú, až v závere finálovej jazdy kajakárov, no domov sa z brazílskeho Ria de Janeiro nebude vracať s nepríjemnými pocitmi.

10.08.2016 22:34
Jakub Grigar Foto: ,
Jakub Grigar na olympijskej trati.
debata (6)

Na Hrách XXXI. olympiády si totiž vo veku 19 rokov splnil jeden zo snov – predstaviť sa pod piatimi kruhmi a prebojovať sa do finále. A tam ho 44 stotín sekundy delilo od bronzovej priečky…

"Na jednej strane cítim radosť z olympijského finále a piateho miesta, no je to aj trochu sklamanie, pretože človek chce niečo zajazdiť a dosiahnuť na medailu. Keď vidí, že mu to nevyšlo pre dve maličké chyby v posledných bránkach, tak to mrzí. Život ide ďalej a prídu aj ďalšie preteky. Aspoň mám motiváciu dostať sa na nasledujúce olympijské hry,“ povedal Grigar, rodák z Liptovského Mikuláša.

Na malé sklamanie sa bude snažiť v stredu večer nemyslieť. "Som dlho preč z domu, tak si zavolám s rodinou a frajerkou,“ priznal.

Jakubovi Grigarovi vyhovovalo, že sa stal víťazom semifinále a vo finále štartoval ako posledný. "Mám to rád, pretože takto prídem do cieľa a viem, na čom som. Nemusím čakať na to, či medaila bude alebo nie,“ prezradil večne pozitívne naladený Lipták.

Celkovo bral piate miesto veľmi športovo. "Taký je život, raz sa darí a inokedy nie. Dnes to až tak nevyšlo, ale nemrzí ma to až tak veľmi. Mohlo to byť omnoho horšie. Som zdravý, mám dobrú rodinu, frajerku a mám kde bývať, čo viac si človek môže priať. Som šťastný a možno mi to vyjde nabudúce,“ povedal Grigar.

Mladý Slovák si nemyslí, že v prípade väčších skúseností z vrcholných podujatí by bol stredajší výsledok v Riu iný. "Skúsenosti v našej súťaži môžu rozhodovať, ale v tomto prípade to tak nebolo. Vedel som, čo musím ísť. Dnes som si to pokazil sám, nebolo to o skúsenostiach. Ak by mi niekto pred olympiádou povedal, že budem vo finále piaty…, ale človek chce vždy viac. Myslím si, že by som to bral,“ pokračoval Grigar.

Po semifinálovej jazde, ktorú s prehľadom vyhral, Jakub Grigar prezradil, že pred finále si vypočuje Boba Marleyho. Ako ho naladil na finále? "Myslím si, že celkom fajn. Bol som celkom uvoľnený, a tak to zostalo až po príchod na štart. Tam som sa sústredil už iba na bránky. Myslím si, že mi pomohol. Teraz si zase pustím Boba, s Bobom treba zostať,“ poznamenal s úsmevom.

Zdá sa, že Jakub Grigar bol v cieli s piatym... Foto: SITA, Martin Medňanský
Jakub Grigar Zdá sa, že Jakub Grigar bol v cieli s piatym miestom spokojný.

Naživo sledoval preteky Jakuba Grigara aj jeho otec Richard a podľa mladého slovenského reprezentanta bude šťastný napriek tomu, že jeho potomok nezískal medailu. "Nikto nečakal, že v devätnástich sa môžem dostať až takto ďaleko. Ja som rád za piate miesto a bude aj on. Ako správny rodič ma nemá rád preto, ako jazdím, ale preto, že som jeho syn. Na medailu ešte mám dosť rokov pred sebou. Teraz ma to nakoplo, aby som mohol makať trikrát viac a dotiahnuť to napríklad aj k olympijskej medaile.“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Grigar #Rio 2016