Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Online: Vodní slalomári postúpili do semifinále, Rusi nesmú na paralympiádu

Aj v nedeľu uvidíme na olympijských hrách v Riu v akcii viacerých slovenských športovcov i mnohé zaujímavé finálové zápolenia. Dianie v Brazílii sledujeme online.

07.08.2016 14:50 , aktualizované: 08.08.2016 03:40
Rio 2016 Foto:
Silný vietor v Riu de Janeiro komplikuje športovcom situáciu. Niektoré z disciplín museli dokonca preložiť.
debata (21)

3.30 – Plávanie: Švédka Sarah Sjöströmová získala zlato na 100 metrov motýlik v novom svetovom rekorde 55,48 sekundy.

1.42 – Tenis: O tenisovú senzáciu sa postarali Lucia Šafářová a Barbora Strýcová. Česká dvojica vyradila v 1. kole štvorhry trojnásobné olympijské víťazky americké sestry Serenu a Venus Williamsovú 6:3 a 6:4.

1.14 – Cyklistika: Holanďanka Annemieke van Vleutenová má po desivo vyzerajúcim páde v závere olympijského závodu s hromadným štartom ťažký otras mozgu a tri praskliny stavce. Zostáva v nemocnici v starostlivosti lekárov na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale mimo ohrozenia života.

23.08 – Džudo: Majlinda Kelmendiová sa postarala o historicky prvú medailu pre Kosovo na olympijských hrách. Dvadsaťpäťročná rodáčka z mesta Pejë ovládla hmotnostnú kategóriu do 52 kg, keď si vo finále poradila s Taliankou Odette Giuffridovou.

22.10 – Vodný slalom: Jakub Grigar obsadil štvrté miesto v nedeľňajšej kvalifikácii K1 mužov na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro – viac.

21.52 – Tenis: Rafael Nadal zvládol svoj návrat do súťažného diania po takmer troch mesiacoch maródky. Tridsaťročný Španiel si poradil s Argentínčanom Federicom Delbonisom jasne 6:2, 6:1. Najbližšie ho otestuje Talian Andreas Seppi.

21.37 – Gymnastika: Barbora Mokošová figuruje vo viacboji po troch z piatich sledov v rámci kvalifikácie v neredukovanom poradí na 26. mieste a takmer naisto sa nepredstaví vo finále.

Slovenská gymnastka Barbora Mokošová. Foto: SITA, Martin Medňansky
Barbora Mokošová. Slovenská gymnastka Barbora Mokošová.

21.23 – Cyklistika: Olympijskou víťazkou v pretekoch s hromadným štartom sa stala Holanďanka Anna van der Breggenová. V nedeľňajších pretekoch na 136,9 km so štartom aj cieľom vo Fort Copacabana 26-ročná rodáčka z Zwolle Van der Breggenová zvíťazila v záverečnom špurte trojčlennej skupiny pred Švédkou Emmou Johanssonovou a Taliankou Elisou Longovou Borghiniovou.

21.11 – Veslovanie: Austrálska výprava sa dožaduje väčšej bezpečnosti na plážach. Dvoch austrálskych veslárskych trénerov totiž v okolí pláže Ipanema prepadli a okradli neznámi páchatelia. Dvojica tínedžerov priložila Austrálčanom k hrdlám dlhé nože a tlačiac k stene ich prinútila, aby nekládli nijaký odpor a odovzdali svoje peňaženky a mobilné telefóny. Pri incidente neutrpel zranenia ani jeden z trénerov.

Matej Beňuš počas kvalifikácie C1. Foto: Reuters, IVAN ALVARADO
Matej Beňuš Matej Beňuš počas kvalifikácie C1.

21.07 – Vodný slalom: Matej Beňuš suverénne postúpil do semifinále kategórie C1 – viac.

20:58 – Tenis: Brit Andy Murray nasadený ako druhý presvedčivo otvoril svoj pokus o obhájenie zlata vo dvojhre na olympijských hrách. Šampión z Londýna 2012 zvíťazil v 1. kole nad Srbom Viktorom Troickým v pohode 6:3, 6:2.

20.15 – St. Tenis: Slovenský reprezentant Wang Jang podľahol v druhom kole turnaja Quadrimu Arunovi z Nigérie 1:4 (-7, 7, –7, –9, –6).

19.59 – Vodný slalom: Jakub Grigar obsadil šieste miesto v prvom kole kvalifikácie K1. Iba 19-ročný Lipták Grigar dosiahol čas 89,16 s, jazdu absolvoval bez trestných sekúnd a vo svojej olympijskej premiére je na najlepšej ceste postúpiť do semifinále.

19.46 – Doping: MOV potvrdil, že na OH v Riu napokon umožnili štart dovedna 278 ruským športovcom. Je to o sedem viac ako pôvodne oznámili vo štvrtok, k 271 Rusom sa totiž pridali ďalší, ktorí uspeli s odvolaním. Pôvodne sa do Brazílie kvalifikovalo 387 ruských reprezentantov, ale pre dopingový škandál MOV zakázal štart všetkým atlétom tejto krajiny a rozhodnutie o účasti pretekárov z iných odvetví ponechal na jednotlivé riadiace orgány.

19.31 – Vodný slalom: Matej Beňuš obsadil druhé miesto v prvom kole kvalifikácie C1 mužov. Debutant na OH koncentrovanou jazdou bez trestných sekúnd si v predstihu prakticky zabezpečil postup do semifinále – viac.

19.24 – Tenis: Americká líderka svetového rebríčka Serena Williamsová postúpila do 2. kola. Obhajkyňa zlata z Londýna 2012 si poradila s austrálskou reprezentantkou Dariou Gavrilovovou s prehľadom 6:4, 6:2.

18.41 – Streľba: Erik Varga obsadil v prvej časti kvalifikácie trapistov s nástrelom 69 terčov jedenástu priečku a na priečku zaručujúcu rozstrel o finále stráca dva body. Marián Kováčocy (67) je priebežne 21.

18.30 – Vodný slalom: Prvú časť kvalifikácie v kategórii C1 mužov odštartovali s hodinovým posunom. V náročných poveternostných podmienkach sa na trať postaví aj Matej Beňuš.

Katarína Listopadová. Foto: SITA, Martin Medňanský
Katarína Listopadová Katarína Listopadová.

18.28 – Plávanie: Kataríne Listopadovej nevyšla na OH ani druhá disciplína. Po sobotňajšej 30. priečke na 100 m motýlik obsadila 22. miesto v nedeľňajších rozplavbách 100 m znak časom 1:01,43 min.

18.13 – PH Rio: Medzinárodný paralympijský výbor definitívne nepovolil štart všetkým ruským športovcom na septembrových paralympijských hrách – viac.

17.47 – Vodný slalom: Prvú časť kvalifikácie v kategórii C1 muži, v ktorej sa predstaví aj Matej Beňuš, s pôvodným začiatkom o 17.30 h odložili o hodinu. Posúvať sa budú aj začiatky kvalifikácie kajakárov (Jakub Grigar).

17.34 – Tenis: Nedeľňajší program tenisových súťaží zatiaľ výrazne ovplyvňuje vietor. Malo sa hrať od 16.00 h SELČ, ale organizátori usúdili, že podmienky na všetkých dvorcoch okrem hlavného sú neregulárne.

17.20 – Doping: Kenská výprava prisľúbila vyrovnať sa s prípadom, podľa ktorého jeden z jej funkcionárov Michael Rotich údajne za peniaze ponúkal športovcom ochranu pred dopingovými testami. „Ak sa obvinenia potvrdia, Rotich môže byť veľmi rýchlo na ceste domov,“ povedal zástupca šéfa kenského olympijského tímu James Chacha.

17.17 – Streľba: Erik Varga minul aj v druhej sérii dva terče a po dvoch tretinách dnešného programu tak má na konte 46 terčov, o jeden viac než Kovačócy.

Emócie patri k športu. Nemecký džudista... Foto: SITA/AP, Markus Schreiber
Džudo, Sebastian Seidl Emócie patri k športu. Nemecký džudista Sebastian Seidl ťažko niesol prehru s Talianom Fabiom Basilem v kategórii mužov do 66 kg.

16.36 – Streľba: Súťaž žien vo vzduchovej pištoli 40 vyhrala Číňanka Čang Meng-süe. Striebro získala Vitalina Bacaraškinová z Ruska a bronz Anna Korakakiová z Grécka.

16.25 – Streľba: Erikovi Vargovi a Mariánovi Kovačócymu sa zatiaľ na strelnici príliš nedarí. Kovačócy začal dobre a v prvej sérii trafil 24 terčov, 21 zásahov z druhej však výrazne znížilo jeho šance na postup do finále. Varga má za sebou zatiaľ len jednu sériu, v nej minul dvakrát.

16.13 – St. tenis: „Po zápase mám trochu zmiešané pocity. Dala som do toho všetko a z tohto hľadiska si nemám čo vyčítať. Nezľakla som sa a svoje premiérové OH hodnotím pozitívne. Do duelu som vstupovala s tým, že chcem zvíťaziť a nie s tým, že skúsim vyhrať. V závere šiesteho setu mi možno chýbalo trochu šťastia. Súperka nezaservovala nejako super, ale poslala to do stredu a na to som nebola dobre postavená,“ hodnotila svoje vystúpenie Barbora Balážová.

16.10 – Veslovanie: Nedeľňajší druhý deň súťaže v Lagúne Rodriga de Freitasa zrušili pre silný vietor. Nepriaznivé poveternostné podmienky obmedzovali veslárov na OH už v sobotu, podľa meteorológov budú pretrvávať najmenej do utorka.

15.36 – Srbsko: Srbská vláda odporučila svojim športovcom, aby v Riu bojkotovali každé odovzdávanie medailí s účasťou súpera z Kosova. Srbsko stále považuje Kosovo za svoje územie, vyhlásenie nezávislosti z roku 2008 neakceptuje – viac.

15.04 – Paralympiáda: Dnes popoludní sa bude v Riu rozhodovať o osude ruských paralympionikov, ktorým hrozí pre systematické krytie dopingu v krajine podľa The Guardian paušálne vylúčenie z paralympiády.

14.56 – St. tenis: Barbora Balážová nakoniec napriek výbornému výkonu podľahla favorizovanej Švédke Li Fen 3:4 na sety.

14:49 – St. tenis: Barbora Balážová mala v zápase druhého kola so Švédkou Li Fen v šiestom sete mečbal, ale nevyužila ho. Začal sa siedmy set.

Erik Varga (vľavo) a Marián Kovačócy. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Marián Kovačócy, Erik Varga Erik Varga (vľavo) a Marián Kovačócy.

14.30 – Streľba: V prvej časti kvalifikácie trapu sa v konkurencii 32 brokárov predstavia aj dvaja slovenskí reprezentanti Erik Varga a Marián Kováčocy.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016