Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stolní tenisti Wang Jang a Balážová pôjdu na OH, šancu má aj Ódorová

Výprava Slovenska na olympijských hrách v Riu de Janeiro sa rozrástla vo štvrtok o dvoch stolných tenistov. Čo slovenským reprezentantom nevyšlo vlani na európskych hrách v azerbajdžanskom Baku a nedávno na turnaji kontinentálnej kvalifikácie vo švédskom Halmstade, to sa im podarilo prostredníctvom rebríčkového postavenia.

05.05.2016 14:22
Barbora Balážová Foto: ,
Barbora Balážová.
debata

Na základe umiestnenia v májovom svetovom renkingu zverejnenom vo štvrtok sa medzi účastníkov OH 2016 dostali Wang Jang (50. v renkingu ITTF) a Barbora Balážová (69.). Nádej nezhasla ešte ani pre Evu Ódorovú (88.). Pri nevyužití všetkých miesteniek určených na doplnenie hráčok do tímovej súťaže by sa mal zvýšiť počet kvalifikovaných do dvojhry na základe rebríčka. Podľa aktuálnych prepočtov by sa medzi tieto hráčky mala dostať aj skúsená Slovenka. Či sa tak skutočne stane, bude známe definitívne v júni.

„V doterajšej histórii nás na OH reprezentovali len Valentina Popovová v Atlante 1996 na základe voľnej karty a potom Ódorová v Pekingu 2008 vďaka úspechu v kvalifikácii. Postup Wanga a Balážovej považujeme za veľký úspech. Naším cieľom bolo mať minimálne dvojnásobné zastúpenie, čo sme splnili. Navyše, ešte je veľká nádej, že napokon sa miestenka ujde aj Ódorovej. Škoda, že Bai He mal uplynulú sezónu rozháranú, ženil sa a nestihol absolvovať potrebné turnaje. Aj on mohol zabojovať o postup prostredníctvom rebríčka. Je predpoklad, že naši reprezentanti môžu v Riu skončiť v prvej polovici štartového poľa, keďže olympijský turnaj je vzhľadom na redukovaný počet štartujúcich Ázijčanov o niečo ľahší ako majstrovstvá sveta,“ komentoval radostnú správu predseda Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ) Zdenko Kríž.

Balážovej na kvalifikačných turnajoch dvakrát tesne doslova o pár loptičiek ušla miestenka na OH pomedzi prsty. Do Londýna sa nedostala, ale v Riu by už nemala chýbať.

„Som veľmi spokojná, že sa mi podarilo kvalifikovať na hry. Myslím si, že som tomu obetovala skutočne všetko. Som rada, že to takto dopadlo. Určite je to pre mňa splnenie najväčšieho športového sna. Majstrovstiev sveta i Európy som odohrala už dosť, ale keďže na olympijských hrách som ešte neštartovala, tak sa veľmi teším, bude to pre mňa niečo úplne nové,“ uviedla Balážová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #Eva Ódorová #Wang Jang #Barbora Balážová