Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Veď sú ruské! Či nie? Srbi šli na zápas Djokoviča, chceli im odobrať vlajky

Je to všeobecne známa vec: ruské a bieloruské vlajky sú zakázané! Platí to aj počas tohtoročného Australian Open. Organizátori prvého grandslamového turnaja sezóny sa tak rozhodli z dôvodu pokračujúcej vojny na Ukrajine.

23.01.2023 13:12
Novak Djokovič Foto:
Fanúšikovia Novaka Djokoviča pred zápasom s Alexom De Minaurom.
debata (48)

Spomenuté štátne symboly nesmú mať pri svojich menách hráči, nemôžu sa objaviť ani v rukách fanúšikov v hľadisku či iných priestoroch Melbourne Parku.

Táto téma sa opäť dostala do popredia aj v pondelok – tesne pred zápasom Novaka Djokoviča s domácou nádejou Alexom De Minaurom.

Priaznivci belehradského rodáka znovu prišli podporiť svojho miláčika v hojnom počte. Nejeden z nich mal na sebe vlajku v modro-červeno-bielej kombinácii.

9x Sebastian Korda alebo čo by ste mali vedieť Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Od troch rokov smeroval k tomu, aby bol z neho...

Nerátali však s tým, že sa môžu dostať do problémov. Austrálski organizátori si totiž ich zástavy pomýlili s tými ruskými, ktoré sú – ako uvádzame vyššie – zakázané a skladajú sa z rovnakej trikolóry.

Ochranka, ktorá sa „previnila“ nevedomosťou, sa im ich pokúsila odobrať. Fanúšikom tak nezostávalo nič iné, len vysvetliť pomocou obrázkov, aký je rozdiel medzi ich a ruskou vlajkou, čo napokon pomohlo.

Pozrite si, ako to celé prebiehalo na videu:

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Novak Djokovič #vojna na Ukrajine #Australian Open 2023