Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veď sú ruské! Či nie? Srbi šli na zápas Djokoviča, chceli im odobrať vlajky

Je to všeobecne známa vec: ruské a bieloruské vlajky sú zakázané! Platí to aj počas tohtoročného Australian Open. Organizátori prvého grandslamového turnaja sezóny sa tak rozhodli z dôvodu pokračujúcej vojny na Ukrajine.

23.01.2023 13:12
Novak Djokovič Foto:
Fanúšikovia Novaka Djokoviča pred zápasom s Alexom De Minaurom.
debata (48)

Spomenuté štátne symboly nesmú mať pri svojich menách hráči, nemôžu sa objaviť ani v rukách fanúšikov v hľadisku či iných priestoroch Melbourne Parku.

Táto téma sa opäť dostala do popredia aj v pondelok – tesne pred zápasom Novaka Djokoviča s domácou nádejou Alexom De Minaurom.

Priaznivci belehradského rodáka znovu prišli podporiť svojho miláčika v hojnom počte. Nejeden z nich mal na sebe vlajku v modro-červeno-bielej kombinácii.

9x Sebastian Korda alebo čo by ste mali vedieť Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Od troch rokov smeroval k tomu, aby bol z neho...

Nerátali však s tým, že sa môžu dostať do problémov. Austrálski organizátori si totiž ich zástavy pomýlili s tými ruskými, ktoré sú – ako uvádzame vyššie – zakázané a skladajú sa z rovnakej trikolóry.

Ochranka, ktorá sa „previnila“ nevedomosťou, sa im ich pokúsila odobrať. Fanúšikom tak nezostávalo nič iné, len vysvetliť pomocou obrázkov, aký je rozdiel medzi ich a ruskou vlajkou, čo napokon pomohlo.

Pozrite si, ako to celé prebiehalo na videu:

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Novak Djokovič #vojna na Ukrajine #Australian Open 2023