Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lúza zo sociálnych sietí. Smeje sa umelcovi, ktorý vyrobil masku pre Hudáčka

Ani výborná sezóna v KHL mu nepomohla k účasti na domácich MS. Hokejový brankár Július Hudáček si tento týždeň vypočul od vedenia slovenskej reprezentácie nemilosrdný ortieľ.

04.05.2019 11:45
debata (4)
Július Hudáček. Foto: TASR, Martin Baumann
Július Hudáček Július Hudáček.

Tréner Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan sa rozhodli uprednostniť Patrika Rybára, Mareka Čiliaka a Denisa Godlu. V hre je aj príchod Jaroslava Haláka z Bostonu Bruins.

„Priznávam, je to veľké sklamanie. Na domáce MS som sa veľmi tešil,“ povedal Hudáček v rozhovore pre hokej.sk.

Skúsený 30-ročný gólman sa v takmer rovnakej situácii ocitol pred ôsmimi rokmi, kedy sa o neúčasti na domácom šampionáte 2011 dozvedel rovnako krátko pred začiatkom turnaja.

„Potom som aspoň zažil ‚polodomáce‘ MS v Ostrave, kde nám fanúšikovia vytvorili fantastickú atmosféru,“ pokračoval Hudáček.

Pred mesiacom si objednal novú reprezentačnú masku v nádeji, že pridá ďalšiu účasť na vrcholnom podujatí sezóny. Avšak z plánu napokon zišlo.

„Nechám si ju doma a možno si ju raz zoberiem na svetový šampionát veteránov,“ vravel s humorom. Masku mu pred pár dňami dokončil Spišiak Peter Wolf.

„Maska je naozaj nádherná, ale v tomto smere je mi ľúto práve Petra. Keď ju totiž zverejnil, tak sa spustilo na sociálnych sieťach šialenstvo. Ja som voči tomu odolný, pretože to nesledujem a nečítam ani hokejové a športové portály.“

„V dnešnej internetovej dobe sa k vám však veci dostanú tak ti tak. Viem teda dobre, že Peťa ranili reakcie na zverejnenie novej masky, po ktorom nasledovalo moje vyradenie z reprezentácie. To načasovanie predstavovalo nešťastnú zhodu náhod a niektorí „prajníci“ si to vychutnali,“ uviedol trpko Hudáček a dodal:

"Rád by som im len ozrejmil, že namaľovať masku predstavuje približne mesačný proces a nemohol teda čakať na konečnú nomináciu.“

Svetový šampionát v hokeji sa začína v Bratislave a Košiciach v piatok 10. mája.

TV Pravda: Slovensko má v príprave na MS k dispozícii už aj posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #MS 2019 v hokeji