Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta U18 - Skupina A

28.04.2024 o 13:10

Slovensko
0 : 4
(0:4, 0:0, 0:0)
Fínsko
Naposledy zmenené pred 10 dňami
obnoviť
Filter

Suomi vybavili Slovákov v prvej tretine. Sklamaný pohľad v tvári trénera Martina Dendisa, no, bohužiaľ, je to krutá realita. Slovensko prehralo aj v treťom stretnutí skupiny. Aby sme sa vyhli vypadnutiu z elitnej kategórie, musíme v utorok vyhrať v priamom súboji s Nórskom. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

59:31

Vylúčenie v tíme Fínsko:
Mitja Jokinen – 2 min., držanie.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:26

To bola skrumáž v Haronikovom bránkovisku! Poriadne sa to tam mlelo, ale puk bol stále na očiach rozhodcov! Už je to rozpustené!

56:58

Slovensko hrá s piatimi hráčmi.

56:36

V tejto chvíli sa slovenský brankár blysol pri zneškodnení dobrej koncovky v podaní Koivuho.

56:01

Fínske strely sú veľmi dobré a silné. Martin Haronik predviedol dva pekné zákroky. Hlavne ten druhý bol náročnejší, pretože v presune chytal ranu Hemminga.

54:58

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Fabián Andrej Ličko – 2 min., držanie.

Reklamná prestávka.

54:39

Haronik si teraz vypýtal prerušenie hry! Do masky dostal poriadnu bombu od obrancu Nykyriho!

54:19

Kasper Pikkarainen urobil bekhendový blafák! Haronik výborne zapracoval!

53:01

Slovensko hrá s piatimi hráčmi.

51:05

Výborný Haronikov presun k ľavej tyčke! Týmto spôsobom zneškodnil razantnú strelu Pikkarainenovi!

51:01

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Tobias Tomík – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.

Reklamná prestávka.

50:53

Slovensko hrá s piatimi hráčmi.

50:38

Konsta Helenius stroskotal! Trafil žŕdku Haronikovej bránky!

49:34

Väisänen sa na pokyn rozhodcov zdvihol z trestnej lavice a opustil ju! Nejde ale o trest do konca stretnutia! Zrušená presilovka pre Slovensko! Pokračuje teda početná výhoda Fínov!

49:34

Väisänen strčením do chrbta atakoval Straku! Popradský hokejista skončil tvárou v mantineli! Pri odchode z ľadu sa držal za tvár! Toto je druhá situácia v dueli, ktorú chcú ešte raz vidieť rozhodcovia! Pripomeniem, že Ruohonen takto predčasne skončil v druhej časti hry po zákroku na Kupca!

48:53

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Miroslav Šatan – 2 min., podrazenie.

Reklamná prestávka.

48:33

Šatan si vypratal útočné pásmo. Zľava poslal zakončenie švihom smerom na Rimpinenovu lapačku. Fínsky gólman nezasahoval.

47:39

Fínsko hrá s piatimi hráčmi.

47:25

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Tobias Tomík – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme Fínsko:
Aron Kiviharju – 2 min., hrubosť.

47:25

Tomík a jeho slovný konflikt s Kiviharjuom! Oboch kohútov prišiel upokojiť čiarový rozhodca a hlavný im ukázal smer trestná lavica!

47:10

Chrenkova zadovka, Beluškova koncovka, ale pred brankárom Rimpinenom sa nedokázal presadiť urastený Miroslav Šatan.

45:49

Pobežal vytvoril tlak na dvoch fínskych hráčov pri zadnom mantineli. Slováci však potrebujú puk na hokejky, ktorý súper odpálil.

45:39

Vylúčenie v tíme Fínsko:
Roope Vesterinen – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

43:59

Znovu veľmi aktívna elitná formácia Fínska. Dôležité miesta v defenzíve sme ale mali dobre pokryté.

41:49

Ján Chovan mal na sebe Nykyriho. Slovenský mladík sa zahnal pravou rukou, ktorou chcel dostať puk na hokejku a vystreliť. Nemohol to však praktizovať kvôli dobrej práci protihráča.

40:33

Haronik musel hľadať strelecký pokus Kiviharjuho. To sa mu podarilo. Saarelainen vyprevadený spred bránkoviska.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 14:51.

Pitka zaknihoval len ôsmu strelu na bránku Petteriho Rimpinena, ktorá poslala druhú tretinu do minulosti. Aká bola? V úvode smolná, pretože vypadol Samuel Kupec pre zranenie. Ruohonen odišiel do kabíny. Herne sa to podarilo trochu vyrovnať, ale neprichádzajú góly.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:13

Haronikovi vypadla tvrdá strela z rúk! Za pukom smerovalo hneď niekoľko sústredených Fínov! Ani jednému ale nesadla dorážka!

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:00

Úplne prázdna bránka a pred ňou s natiahnutou čepeľou Onni Amhamdi! Rozhodla len stotina sekundy o tom, že to nie je už 0:5!

37:14

Strakovi treba priznať kredit za skvelú prácu, keď spoza chrbta vypichol súperovi puk, no vzápätí neadresoval Tomíkovi potrebnú prihrávku. Výborne prišiel dozadu Vesterinen.

35:40

Haronik je už pomerne rozchytaný, keďže je pravidelne zamestnávaný. Bez problémov udržal v moci presný strelecký pokus Jokinena.

Reklamná prestávka.

34:20

Tentoraz mal oveľa čistejšiu robotu Martin Haronik. Úspešný recept na neho nenašiel zakončením z modrej čiary kapitán Suomi Kiviharju.

33:50

S poriadnou drzosťou vletel do slovenskej bránky Nieminen! Búšil a búšil do Haronika! „Kravatu“ mu musel nasadiť Beluško! Hra je prerušená!

32:20

Niklas Nykyri vystrelil zápästím. Haronik spoľahlivo a s dávkou istoty. Vhadzovanie v kruhu medzi Šatanom a Koivuom.

Reklamná prestávka.

32:00

Hemming by rád pridal k jednému gólu aj nejakú asistenciu. Preto aj tak vyzerala kombinácia so Saarelainenom. Zblízka nasmeroval zakončenie tesne vedľa našej svätyne.

30:33

Svrček prichádzal k mantinelu. Jeho úmysel bol predrať sa popri ňom a prípadne ponúkať nejakú šancu spoluhráčom. Tvrdým hitom si ho však vychutnal Nieminen.

29:47

Postavenie mimo hry fínskej strany. Rozhodne toto prerušenie prichádza vhod slovenským mladíkom. Majú za sebou nesmierne náročné minúty.

28:52

Tomík pomohol spoluhráčom. Aspoň na niekoľko sekúnd eliminoval fínsky rastúci tlak smerom na Haronika.

28:09

Fínsky kolotoč sa čoraz rýchlejšie krúti. Slováci totálne dezorientovaní vo vlastnom pásme. Suomi si teraz robia presilovku, hoci je počet hráčov rovnovážny.

27:13

Fíni nás zvierajú v tretine. Z pravej a hneď aj ľavej strany boli posielané tvrdé strely, no Haronik nemusel zasahovať.

Reklamná prestávka.

26:19

Straka chcel byť nositeľom prelomenia streleckej smoly, avšak nič z toho nenaplnil. V prvom prípade sa zaskvel Rimpinen a následne neprekonal blok pokusom z kruhu.

26:12

Fínsko hrá s piatimi hráčmi.

24:37

Modrá čiara bola pevne pod kontrolou fínskych súperov. Nasledoval dobrý odstrel cez celé klzisko.

23:53

Dve rovnaké a zlé rozhodnutia urobili naši hráči v pásme. Beluško nebol na to pripravený, Fíni s ľahkosťou posielajú puk preč.

22:47

Neuveriteľne slabá päťminútová presilovka Slovákov, pri ktorej dokonca hrozil gól z nájazdu. Helenius mal však prikrátku hokejku na prudkú nahrávku. Našťastie.

21:12

Vylúčenie v tíme Fínsko:
Heikki Ruohonen – 5 min. + DKZ, napadnutie.

21:12

Aréna v Espoo úplne stíchla, ale teraz diváci tlieskajú! Zdravotnícky personál odniesol Kupca do útrob!

21:12

Heikki Ruohonen putuje do kabíny s ironickým úsmevom! S Kupcom to je asi oveľa horšie, nakoľko sú na ľade aj čierne plachty, za ktorými prebieha ošetrovanie rodáka z Michaloviec!

21:12

Do hry prichádza niečo, čo vidíme veľmi neradi! Kupca je potrebné naložiť na nosidlá! Uvidíme, čo z toho bude!

21:12

Samuel Kupec nebol taký rýchly a dôrazný, ako fínsky hráč Ruohonen, ktorý ho poslal do mantinelu! Trenčiansky obranca ostáva ležať na ľadovej ploche. Arbitri odchádzajú skúmať video!

20:30

Tomáš Pobežal uzatváral z našej strany prvé dejstvo strelou, z ktorej nerozvlniť Rimpinenovu sieť a rovnako si počínal aj v tejto chvíli. Zákrok fínskeho gólmana poslal puk na ochrannú sieť.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 14:00.

Do prvého gólu Fínov sa zdalo, že si Slováci zobrali ponaučenie z minulých vystúpení. Všetko sa však rozsypalo ako domček z kariet. Tri chudobné strely na Rimpinena nemohli nič priniesť. Na druhej strane s patričnou dávkou prehľadu a chladnokrvnosti pálili ostrými Suomi. Skóre 0:4 je absolútne zaslúžené.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:32

Fínsko dalo gól! Fínski reprezentanti zakončujú chladnokrvne. JOONA SAARELAINEN pribil už štvrtý klinec do slovenskej rakvy. Veľmi zlé bránenie predviedol Kupec. Asistencia: Konsta Helenius.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:55

Fínsko si teraz neodpustilo chybu v obrane! Obrancovia nepracovali dobre s brankárom Rimpinenom! Ten vychytal v šanci nášho kapitána Pobežala!

17:17

Fínsko dalo gól! Slovenská tragédia nekončí. KASPER PIKKARAINEN pred Fabušom mal čas prehodiť si puk z bekhendu na forhend. Haronik inkasoval po ľade. Asistencie: Tuomas Suoniemi a Veeti Väisänen.

16:19

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Fabián Andrej Ličko – 2 min., podrazenie.

Reklamná prestávka.

15:33

Fínske útočné chúťky sú na veľmi vysokej úrovni. Svedčí o tom už štrnásť striel na brankára Haronika. Náprotivok Rimpinen kryl len dva slovenské pokusy.

14:02

Slovensko hrá s piatimi hráčmi.

13:44

Pripravený pokus na tzv. one timer. Vypálil z ľavého kruhu Aatos Koivu. Martin Haronik parádne roztiahol nohy a bolo to úspešné.

12:27

Haronik sa nalepil na bližšiu žŕdku. V náručí udržal forhendové zakončenie Emila Hemminga. Ten teraz neokorenil štatistiky o piaty presný zásah na podujatí.

12:02

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Ján Chovan – 2 min., držanie.

11:54

Každý puk, ktorý by mohol patriť slovenským hráčom, je okamžitý odovzdaný rýchlym a zohratým Severanom. To je zlé.

Reklamná prestávka.

11:15

Fínsky kapitán Kiviharju dostal ponuku na strelecký pokus. Haronik si našiel strelu v lapačke.

10:26

Slováci sú s tromi hráčmi v útočnom pásme, ale zástupcovia tretej formácie korčuľujú za súperom zo strany na stranu. Zatiaľ nič výrazné v ich podaní.

09:35

Straka vyskočil za vysokým pukom, ktorý skrotil v rukavici a položil si ho na ľad. Do brejku sa hotoval štartovať Tomík. Bez puku to ale je jednoducho nemožné.

08:21

Veľmi naivná rozohrávka slovenského tímu krížom z vlastnej obrannej tretiny. Teshome zakončoval po dobrom prehľade Kettunena. Táto šanca smrdela gólom.

07:10

Fínsko dalo gól! Slováci sa ešte nespamätali a už sa pozerajú na druhú gólovú radosť Suomi. Obrana podľahla tlaku súperovej ofenzívy. HEIKKI RUOHONEN z dorážky nedal šancu Haronikovi. Asistencie: Tuomas Suoniemi a Mitja Jokinen.

06:27

Fínsko dalo gól! Jednoducho, rýchlo, účelovo. Fíni sa nemaznali s touto presilovkou. Pri ľavom kruhu vyčkával za Slovákmi koncentrovaný EMIL HEMMING, ktorý zaznamenal štvrtý gól na turnaji strelou na prvú tyčku Haronika. Asistencie: Konsta Helenius a Joona Saarelainen.

06:09

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Tobias Tomík – 2 min., podrazenie.

Reklamná prestávka.

05:13

Čistý hit inkasoval fínsky útočník Teshome. Možno sa to javilo ako faul kolenom, resp. klasický „koňar“, ale dopadlo to priaznivo pre náš tím.

04:14

Buly v slovenskom útočnom pásme. Priestor dostala Šatanova formácia, ktorý ale prehral toto vhadzovanie.

03:08

Pri práci s pukom padol na ľadovú plochu Hemming, najlepší strelec šampionátu, ktorý si to zakrýval pred našimi hráčmi. Bolo to hraničné, vylučovať sa nebude.

02:33

Martin Haronik sa prvýkrát zoznámil s pukom. Šikovne sa uvoľnil na pravom krídle Helenius. Zakončovať ale mohol skôr, pretože sa dostal do uhla.

01:45

Nepresná rozohrávka Slovákov, v ktorej bol zapojený aj Miroslav Šatan. V tomto okamihu sa nebude prerušovať hra pre icing. Fíni pri puku.

00:59

Beluškova prihrávka išla cez celú plochu s cieľom nájsť na modrej čiare Pitku. Tomu však chýbali sily na dokorčuľovanie. Zakázané uvoľnenie.

00:20

Lapačka fínskeho brankára Rimpinena v úvode bleskovo zamestnaná. Bekhendový pokus do nej poslal z kruhu Straka.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Slovensko: Haronik (Lenďák) – Radivojevič, Fabuš, Húževka, Beluško (A), Ličko, Kupec, Zubek, Kalman – Tomík, Pobežal ©, Straka – Chrenko, Pitka (A), Nemec – Chovan, Šatan, Svrček – Liščinský, Vrtiel, Maruna.

Tréner: Martin Dendis.

Fínsko: Rimpinen (Saarinen) – Väisänen (A), Kiviharju ©, Nykyri, Jokinen, Nieminen, Amhamdi, Mononen – Hemming, Helenius, Saarelainen (A) – Sinivuori, Ruohonen, Suoniemi – Pikkarainen, Koivu, Vesterinen – Teshome, Kettunen, Väärälä – Loponen.

Tréner: Marko Kauppinen.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní tretieho zápasu A skupiny medzi Slovenskom a Fínskom.

Slovensko


Šampionát ako z hororu. Inak sa ani nedá nazvať doterajšie účinkovanie našej osemnástky. Len vďaka „lepšiemu“ skóre 3:14 nie sú Slováci poslední. Tabuľku uzatvárajú Nóri. Takmer nikto nepočítal aj s piatkovou prehrou, ktorá sa zrodila proti Lotyšom. Nedeľný duel bude ďalšou náročnou skúškou.

Fínsko

Suomi plnia rolu jedného z favoritov turnaja. Sú druhí za USA a bez prehry. Skóre 10:1 je naozaj ukážkové.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

Slovensko

Slovensko

  • Haronik (Lenďák)
  • Radivojevič
  • Fabuš
  • Húževka
  • Beluško (A)
  • Ličko
  • Kupec
  • Zubek
  • Kalman
  • Tomík
  • Pobežal (C)
  • Straka
  • Chrenko
  • Pitka (A)
  • Nemec
  • Chovan
  • Šatan
  • Svrček
  • Liščinský
  • Vrtiel
  • Maruna
Fínsko

Fínsko

  • Rimpinen (Saarinen)
  • Väisänen (A)
  • Kiviharju (C)
  • Nykyri
  • Jokinen
  • Nieminen
  • Amhamdi
  • Mononen
  • Hemming
  • Helenius
  • Saarelainen (A)
  • Sinivuori
  • Ruohonen
  • Suoniemi
  • Pikkarainen
  • Koivu
  • Vesterinen
  • Teshome
  • Kettunen
  • Väärälä
  • Loponen