Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Nová krv

Ten, kto v noci z nedele na pondelok nezavrel oči pred pol štvrtou ráno, určite neľutoval. V New Yorku sa hral tenis najvyššej úrovne. Pamätníci finálových zápasov by museli dlho rozmýšľať, kedy naposledy videli diváci vo Flushing Meadows duel ako tento.

09.09.2019 15:07
Medvedev, Nadal Foto: ,
Daniil Medvedev (vpravo) sa zdraví s Rafaelom Nadalom po finále mužskej dvojhry na US Open 2019.
debata

Vyvrcholenie US Open je dobrou správou aj pre mužský tenis. Po niekoľkých rokoch opäť dúfame, že nezabudnuteľné finále môže byť aj bez toho, aby v ňom nastúpili dvaja z trojice Rafael Nadal, Roger Federer a Novak Djokovič.

Mladík Daniil Medvedev síce prehral, ale posledných dvoch aj tak zastúpil.

Vek sa zastaviť nedá a ani – i tak už oneskorený – nástup novej generácie tenistov. Šikovný Rus nech je toho dôkazom. Jeho účinkovanie vo Flushing Meadows nebolo výstrelom do tmy – na americkom betóne dominoval viac ako mesiac.

Pravda, absolútnu výkonnosť bude musieť potvrdiť aj v nasledujúcej sezóne.

Finále US Open mužov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Daniil Medvedev (vľavo) a Rafael Nadal pred...

Tenisový kolotoč si medzitým bude žiť svojím životom. Najbližší grandslamový turnaj – Australian Open – sa začne až o 132 dní. Je to príliš dlhý čas na akékoľvek prognózy.

Ale nádej, že v Melbourne to nemusí byť už iba o legendárnej trojke, je príjemným zistením. Tento šport potrebuje okrem nej aj novú krv.

Medvedev v New Yorku niečo naznačil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniil Medvedev #US Open 2019