Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vymenený Slovan a sladká pointa

Najzvučnejší súper, najdôležitejší zápas, najväčšie očakávania.

23.08.2019 14:52
Slovan Bratislava Foto: ,
Hráči Slovana (v bielom) Myenty Abena a Andraž Šporar sa ocitli sami pred prázdnou bránou.
debata (8)

Slovan ani v netuctovom dvanástom súťažnom stretnutí na novom Tehelnom poli nenašiel premožiteľa.

Proti Solúnu vrhol všetky sily do obrany. Sústredil sa na to, aby neinkasoval. V súboji, v ktorom by s pokorou bral aj bezgólovú remízu, sa nečakane dočkal sladkej pointy. Súperovi hráči boli myšlienkami už v lietadle a belasí im na cestu domov pribalili gól za všetky drobné.

Déjà vu? Je to len mesiac a kúsok, čo slovanisti dva razy za sebou prišli v nadstavenom čase v posledných sekundách o víťazstvo so Sutjeskou. Zaplatili za to vypadnutím.

Zdá sa, že teraz im to osud vrátil. Nie je to však úplne pravda. Slovan zo začiatku júla by to nedokázal. Po šiestich týždňoch je ako vymenený. Zodpovednejší, koncentrovanejší, disciplinovanejší, obetavejší. Stretnutie so Solúnom zvládol takticky na jednotku. Podobne ako pred týždňom v Dubline s Dundalkom.

Slovan Bratislava v EL zdolal PAOK Solún Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Hráči Slovana Bratislava oslavujú s fanúšikmi...

S prepáčením, ku gólu prišiel ako slepé kura k zrnu. Ale aj také platia a rozhodujú. Iná vec je, že tím takého rangu, akým je suverénny grécky šampión, by si podobný lapsus v posledných sekundách nemal dovoliť. Ešte zaň doma schytá hromy-blesky.

Ale z toho si slovanisti ťažkú hlavu robiť nemusia. To je problém Solúnu. A aj to, že v Bratislave prepadol. Zaostal aj za nedávnymi výkonmi v dvojzápase s Ajaxom.

Slovan ešte nič nevyhral. Ani cena jeho zatiaľ posledného gólu ešte nie je známa. Ale pootvára mu dvierka do skupiny Európskej ligy. Po prvom polčase má k nej o máličko bližšie ako favorizovaný súper.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #PAOK Solún