Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Nadutý El Maestro

Chcel byť zaujímavý a tak šiel na úrad a zaprel svoje rodné priezvisko Jevtič. El Maestro vraj znelo zaujímavejšie.

07.05.2018 12:46
Spartak Trnava, Slovan Bratislava Foto: ,
Tréner FC Spartak Trnava Nestor El Maestro.
debata (23)

Príbeh o zmene identifikácie bude sprevádzať trénera Spartaka Trnava po celý život. „Bol som mladý a hlúpy,“ tvrdí spätne.

V Srboch – nech už vyrastali v Belehrade, alebo aj v Londýne – koluje horúca krv, ktorá definuje ich správanie. Občas neželaným spôsobom. Teraz už vieme, že ani u Nestora El Maestra to nie je inak.

Veľký tréner, ktorý priemerné mužstvo ovenčil titulom majstrovské, používa malý slovník. Ten pohárový (malý a nezaujímavý) sa ukázal iba ako predohra. El Maestro to naplno rozbalil až po ligovom triumfe.

Spartak rozbil celú ligu a nemal žiadneho poriadneho konkurenta, povedal priamo po záverečnom hvizde, ktorý spečatil trnavské oslavy po dlhých 45 rokoch…

Nuž, len nedávno sa tešili z titulu FC Barcelona, Manchester City, Bayern Mníchov, Paríž SG, čoskoro ho oslávi aj Juventus. Mnohí z nich oveľa dominantnejším spôsobom ako Spartak. Avšak Valverde, Guardiola, Heynckes, Emery a aj Allegri slovník štvrtej cenovej skupiny vypustili.

Mimochodom, priestor na ramená mal El Maestro už vo februári, keď mal Spartak na čele deväťbodový náskok. Vtedy však slovo titul z jeho slovníka zázračne vypadlo. Favoriti vraj bývajú na inej adrese…

S úspechom rastie sebavedomie. Pochopiteľne. U niektorých však aj nadutosť.

Ak zostanem, opäť budem majster, zakončil svoje majstrovsky chválenkárske vystúpenie El Maestro. Chce nám azda naznačiť, že v ďalšej sezóne už Trnavu trénovať nebude?

Ak áno, bola by to obrovská škoda. Príležitosť rozbiť Ligu majstrov totiž nemusí mať každý rok.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Nestor El Maestro