Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Barani pozlátili aj druhý roh

Pri Hrone sa formuje nová slovenská hokejová bašta. Lesknú sa v nej dve zlaté zrnká. Športové klišé hovorí, že obhájiť titul býva náročnejšie než ho získať.

24.04.2018 20:58
SR Hokej Finále Muži TL Trenčín B. Bystrica TNX Foto: ,
Mužstvo HC'05 iClinic Banská Bystrica oslavuje obhajobu majstrovského titulu.
debata (1)

Banskobystričania vedia o tom svoje. Ich náskok 3:0 vo finálovej sérii proti trenčianskej Dukle akoby ich ukolísal, prišli oň a zlato museli vybojovať na ľade rozbehnutej Dukly, ktorá sa dostala do miernej výhody. Rozhodujúci siedmy zápas však umne režírovali a napokon sa dočkali opätovnej korunovácie.

Vlani vyhrali zverenci ambiciózneho Vladimíra Országha i základnú časť najvyššej slovenskej súťaže, v tomto ročníku šli do play off zo štvrtého miesta. Semifinálovú i finálovú sériu začínali dvoma zápasmi u súperov, napínavú finálovú rozhodli vo svoj prospech.

V porovnaní s minulou sezónou sa v tíme vymenilo pätnásť(!) hráčov, no najvyššie ambície ostali ako norma. Svedčí to o cieľavedomej stratégii i kvalitnom skautingu pri formovaní tímu.

7. zápas finále: Trenčín - Banská Bystrica Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Mužstvo HC'05 iClinic Banská Bystrica oslavuje...

Dlhodobejšia orientácia na zámorský spôsob hry – Országh hovorí o priamočiarom ťahu sever, juh, hore, dolu – ktorého prvkom je aj silovejší prejav, prináša Banskej Bystrici osoh. Klub má jasnú filozofiu i koncepciu, kráča svojou cestou za titulmi.

O jej úspešnosti svedčia štyri finálové účasti nepretržite, dve z nich mužstvo s baranom v logu premenilo na zlato.

Uznanie si zaslúži aj Trenčín. Po troch prehrách zdramatizoval sériu a prispel k zaujímavému vyvrcholeniu súťaže. Pred rokom sa zachraňoval, teraz sa stal skokanom sezóny, opäť sa vrátil na medailovú pozíciu hodnú jej tradície.

Hráči majstra sú vždy v kurze. Preto viacerí každoročne aj z Banskej Bystrice odchádzajú za lepšími ponukami, tréneri opäť stavajú takmer nový tím. Mení sa ako voda v Hrone. Ďalšou výzvou nech je najlepších udržať – a v európskom kontexte posunúť vyššie Banskú Bystricu.

Byť kráľom doma – už dvojnásobným – hreje, mať väčší rešpekt v Lige šampiónov je ešte príťažlivejšie, avšak podstatne náročnejšie.

Aj to však patrí k vizitke bašty.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC 05 Banská Bystrica #Kaufland play off