Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohol za Schumacherov vyhadzov Rus? Člen rodiny nemeckého jazdca prehovoril

Po minulej sezóne formuly 1 sa skončila dvojročná spolupráca tímu Haas a Micka Schumachera a nemecký pretekár zmizol zo štartového poľa.

10.08.2023 09:28
Mick Schumacher Foto: ,
Mick Schumacher.
debata (3)

Jeho bratranec David Schumacher poukázal na to, že za skorou rozlúčkou syna sedemnásobného šampióna s kolotočom nemuseli byť len nepresvedčivé výkony, ale aj jeho bývalý tímový kolega Nikita Mazepin.

„Problémom Micka bolo, že v nováčikovskej sezóne sa v skutočnosti nemohol porovnávať s Mazepinom. Obaja boli nováčikovia, no Mick bol oveľa lepší ako Mazepin, takže nemal nastavené patričné zrkadlo. Ako mladý jazdec však niečo také na rozvoj veľmi potrebujete,“ uviedol David Schumacher pre Sport1.

Charles Leclerc Čítajte aj Koniec dohadom, Ferrari sa buchlo po vrecku. Leclerc sa dočkal historickej zmluvy

„V druhom roku však už k sebe dostal veľmi silného kolegu v osobe Kevina Magnussena. Nemyslím si, že dal Haas Schumacherovi dosť času na rozvoj v takýchto podmienkach. Pretože F1 je neuveriteľne komplikovaná,“ dodal David Schumacher, ktorý je pretekárom v sérii DTM.

Jeho bratranec je momentálne rezervným jazdcom Mercedesu. Jeho úlohou je výpomoc dvom hlavným pretekárom Britom Lewisovi Hamiltonovi a Georgeovi Russellovi.

„Našťastie sa môže priučiť všetkému v pokoji, ktorý v Haasi nemal. Verím, že dostane ďalšiu šancu. Ak sa to stane, presvedčí, o tom nepochybujem,“ do­dal.

30. Lewis Hamilton Čítajte aj Bude 7-násobný majster sveta jazdiť v Mercedese? Šéf tímu Wolff prehovoril o Hamiltonovi

Mazepina Haas začiatkom roka 2022 prepustil z dôvodu ruskej invázie na Ukrajinu a jeho nádeje na návrat medzi formulovú elitu sú minimálne.

David Schumacher, syn víťaza šiestich veľkých cien F1 Ralfa Schumachera, sa vyjadril aj k svojim šanciam dostať sa kráľovnej motoršportu:

„Ťažko povedať. Momentálne sa naplno sústreďujem na preteky cestovných áut, na tie sa špecializujem. Neviem predpovedať, čo príde potom. V priebehu roka sa to vyvinie.“

Najbohatší pretekári v histórii formuly 1 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Medzi najväčšími boháčmi v histórii formuly 1...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Mick Schumacher #Haas #Nikita Mazepin