Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opil sa rýchlo, strhával oblečenie z ľudí. Schumacher by nebol dobrý biznismen, spomína jeho rival a kamarát

Britský pretekár zaspomínal na spoločný čas s nemeckou legendou F1.

20.11.2023 18:15
310367820 Foto:
Michael Schumacher, Mika Hakkinen a Johnny Herbert (vpravo) v roku 1995.
debata

Podľa bývalého britského jazdca Johnnyho Herberta mal nemecký viacnásobný majster sveta Michael Schumacher talent dostať z iných ľudí to najlepšie.

Brit, ktorý jazdil vo Formule 1 jedenásť rokov, sa so Schumacherom nakrátko stretol v tíme Benneton. Aj keď boli kolegovia, ich vzťah na trati často pripomínal skôr súperov.

Herbert sa nedávno zamyslel nad tím, čomu by sa nemecký jazdec po kariére venoval, keby jeho život nepoznačila tragická nehoda na lyžovačke.

Alonso, Schumacher Čítajte viac Drsnou poznámkou o Schumacherovi vyvolal škandál. Len sa nezbláznite, bránia dlhoročnú postavu F1 fanúšikovia

„Nemyslím si, že by mal záujem šéfovať nejakému tímu. Nemal na to vlohy. Videl som uňho vášeň pre jazdu, ale nikdy som uňho nepostrehol mentalitu biznismena, ktorá je pre vedúcu úlohu vo Formule nevyhnutná.“

„Michael nebol ten typ, ktorý je na podobnú pozíciu vhodný,“ skonštatoval Herbert, podľa ktorého bol Nemec príliš priamy a málo diplomatický či kalkujúci.

Podľa Brita by sa Nemec našiel v úlohe odborníka či radcu. „Vždy hovoril priamo, čo si myslí. Bol si vedomý toho, čo si môžete dovoliť a čo už nie. Vždy mi rovno povedal, keď som si na trati voči nemu dovolil príliš.“

Michael Schumacher Čítajte viac Je to prípad totálnej beznádeje. Nemecké médiá priniesli ďalšie svedectvo o tom, čo sa deje za dverami Schumacherovcov

Britský jazdec prezradil aj to, že v súkromí sa Schumacher vedel poriadne odviazať. "Michael sa opil pomerne rýchlo.

Mal aj obľúbený trik počas večierkov – priskočil ku svojej „obeti“ a roztrhol jej tričko alebo košeľu, pričom gombíky lietali všade naokolo. Vedeli ste, že to spraví," pousmial sa Herbert, podľa ktorého boli večierky v 90. rokoch oveľa divokejšie ako teraz.

"Všetko sa zmenilo, hlavne pre rozmach sociálnych sietí. Nemôžete ísť niekam bez toho, aby vás niekto nenatočil alebo neodfotil.

Jazdci aj teraz vedia, ako vypustiť paru, no je to viac kontrolované a všetko sa odohráva za zatvorenými dverami."

debata chyba
Viac na túto tému: #formula #F1 #Michael Schumacher #johnny herbert