Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O Schumacherovom stave sa nevie takmer nič. Niečo vám ukážeme, avizujú tvorcovia nového dokumentu

Už je to takmer desať rokov, čo život pretekárskej legendy Michaela Schumachera drasticky zmenil vážny úraz.

11.11.2023 18:00
667597541 Foto: ,
Michael Schumacher v roku 2012 počas CV Británie.
debata

Pri lyžovaní v Méribeli vo francúzskych Alpách mimo upravenej zjazdovky v decembri 2013 sa Schumacher pri páde udrel hlavou o skalu. Hoci mal helmu, utrpel ťažké zranenie.

V nemocnici v Grenobli podstúpil operáciu mozgu a odvtedy je jeho zdravotný stav jedna veľká neznáma. Informácie o jeho stave rodina prísne tají a len pár vybraných ľudí sa dostane do Schumacherovej blízkosti.

Michael Schumacher Čítajte viac Je to prípad totálnej beznádeje. Nemecké médiá priniesli ďalšie svedectvo o tom, čo sa deje za dverami Schumacherovcov

To by sa však čoskoro malo zmeniť. Fanúšikovia by sa mali ešte tento rok dočkať dokumentu, ktorý by mal odhaliť aspoň niečo málo z toho, ako sedemnásobný majster sveta F1 posledné roky žije.

Nemecká televízna stanica ARD avizovala, že nový dokument o legende Formuly 1, ktorý bude rozdelený na päť častí, odvysiela ešte tento rok, pričom prvý diel je naplánovaný na 28 decembra.

Schumacher v časoch najväčšej slávy. Foto: Profimedia
Alonso, Schumacher Schumacher v časoch najväčšej slávy.

Aj keď detailný obsah jednotlivých častí si televízia zatiaľ necháva pre seba, očakáva sa, že okrem pohľadu do prísne stráženého Schumiho súkromia sa dozvieme viac o tom, čo sa vlastne počas nešťastnej lyžovačky pred desiatimi rokmi udialo.

Schumacherova rodina si svoje súkromie stráži natoľko, že o zdravotnom stave pretekára nevedia nič konkrétne ani blízky rodinní priatelia či príbuzní.

Michael Schumacher Čítajte viac Po Sennovom pohrebe si podal Schumachera, ktorý mu drsný titulok neodpustil. Veterán z padoku vyriekol o legende smutné slová

Mlčanie však aspoň trocha prelomila Schumacherova manželka Corinna, ktorá pred dvoma rokmi v dokumente z produkcie Netlixu prezradila aspoň niečo. Bývalý jazdec stajne Ferrari či Mercedes sa naďalej podrobuje intenzívnej rehabilitácii a v súčasnosti je „iný ako predtým, ale stále on“.

debata chyba
Viac na túto tému: #formula #F1 #Michael Schumacher #dokument