Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred 10. výročím obrovskej tragédie podáva Todt svedectvo o Schumacherovi. Nechýba mi, lebo je tu. Ale je to už iný Michael

Bývalý šéf Ferrari a FIA Jean Todt poskytol najnovšie informácie o zdravotnom stave svojho bývalého kolegu a blízkeho priateľa Michaela Schumachera.

15.12.2023 13:50
Jean Todt, Michael Schumacher Foto: ,
Jean Todt a Michael Schumacher počas spoločného pôsobenia vo Ferrari v októbri 2006.
debata

Schumacher, ktorý vyhral sedem titulov majstra sveta v F1, utrpel v decembri 2013 tragickú nehodu na lyžiach, po ktorej upadol do medicínsky vyvolanej kómy.

Max Verstappen Čítajte viac Komentátor Eisele: Za Schumachera by mechanici aj zomreli, Hamiltona v tíme ofukujú. Verstappen? Najprv sa zahrá, potom nasadí prilbu a trhá asfalt

Odvtedy sa na verejnosti neukázal. Blíži sa desiate výročie spomínanej nehody. O Nemca sa stará tím zdravotného personálu a jeho manželka Korina v ich dome pri Ženevskom jazere, no o jeho zdravotnom stave sa zverejnilo len málo.

Todd, ktorý bol šéfom tímu Ferrari, keď Schumacher vyhral päť po sebe idúcich titulov v rokoch 2000 až 2004, poskytol vzácny pohľad na to, ako sa legende motošportu darí.

„Michael je tu, takže mi nechýba,“ odpovedal Todt denníku L'Equipe a dodal: „Ale už to jednoducho nie je ten Michael, akým býval. Je iný a manželka a deti sa oňho úžasne starajú.“

„Jeho život je teraz iný a ja mám tú česť zdieľať s ním chvíle. To je všetko, čo sa dá povedať. Žiaľ, pred desiatimi rokmi ho postihol tragický osud. Už to nie je ten Michael, akého sme poznali vo Formule 1,“ dodal Todt.

Schumacher je jedným z najúspešnejších pilotov F1 všetkých čias a tituly vyhral v rokoch 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 a 2004.

Max Verstappen Čítajte viac Rekordy nerieši, 500 eur áno. Verstappen šikanuje F1, Schumacher či Hamilton mohli o takej dominancii iba snívať

Počas svojej ikonickej pretekárskej kariéry si k svojmu menu pridal aj 71 najrýchlejších kôl a 155 umiestnení na stupňoch pre víťazov.

Schumacherova rodina naďalej veľmi chráni jeho súkromie a je zrejmé, že mnohí z ich blízkych priateľov a príbuzných si nie sú istí ani jeho zdravím.

V dokumente Netflixu „Schumacher“, ktorý bol odvysielaný v roku 2021, však jeho manželka Corina poskytla vzácne informácie. Prezradila, že pre zranenia stále absolvuje rehabilitáciu a tvrdí, že teraz je „iný, ale tu“.

Fanúšikom ponúkne tento mesiac vzácny pohľad do života legendy Formuly 1 s novým päťdielnym dokumentom od nemeckej ARD, ktorý sa bude vysielať 28. decembra, pri príležitosti 10 rokov od hroznej lyžiarskej nehody.

Aj keď sú posledné detaily dokumentu nejasné, očakáva sa, že preskúma jeho vzostup v športe, pričom by mohol ponúknuť aj lepší pohľad na to, čo sa stalo a ako sa bývalý pretekár teraz posúva vpred.

Kto mal Schumachera rád a kto ho zasa nemusel? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Michael Schumacher, sedemnásobný majster sveta...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Michael Schumacher #Jean Todt