Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nočný Singapur hrozí dažďom

Päť podujatí pred koncom ich delí len 24 bodov a každý z nich pomýšľa na zisk majstrovského titulu. A zajtrajšia nočná Veľká cena Singapuru automobilov F1 (štart o 14.00, v dejisku pretekov bude o šesť hodín viac) môže veľa naznačiť, akým smerom sa bude vyvrcholenie MS uberať.

25.09.2010 09:20
Mark Webber Foto:
Mark Webber ešte nočné preteky F1 nedokončil, v nedeľu má tretí pokus.
debata

Zostanú v hre všetci piati, alebo vedúce duo nasadí trhák?

Všetky tromfy držia v rukách Mark Webber (Red Bull) a Lewis Hamilton (McLaren). Obaja majú pred trojicou prenasledovateľov (Alonsom, Buttonom a Vettelom) mierne navrch, čo však nie je pri novom bodovacom systéme (víťaz berie 25 bodov) ešte rozhodujúci náskok.

„Trať je tu podobná ako v Monaku a Budapešti, a tam sa nám darilo,“ citoval server autosport.com vedúceho muža MS Webbera, ktorý však oba nočné preteky v predchádzajúcich rokoch nedokončil. „Rozhodne chcem ísť lepšie ako vlani,“ poznamenal. Práve tímu Red Bull, za ktorý Austrálčan jazdí, by mali kľukaté uličku prístavu Marina Bay vyhovovať. Rovnako ako ferrari Fernanda Alonsa, ktorý sa po výhre pred dvoma týždňami v Monze vrátil do boja o titul.

Odborníci nefavorizujú tím McLaren, hoci obaja jeho jazdci – Hamilton i Button – majú šancu na titul. Extra motiváciu má najmä Hamilton, ktorý pred dvoma týždňami v Monze skončil už v 1. kole, ale na Webbera stráca len päť bodov. „Už som to pustil z hlavy, teraz sa musím zamerať na to, čo chcem a poriadne sa koncentrovať,“ uviedol šampión z roku 2008. O pódium chce zabojovať aj obhajca titulu Button, hoci otvorene priznal, že mclareny na ferrari a red bully tentoraz asi mať nebudú.

Pätnáste podujatie sezóny však môže výrazne ovplyvniť dážď. Meteorológovia na zajtra predpovedajú výdatné prehánky, ktoré môžu pretekárom jazdiacim pod umelým osvetlením skomplikovať život. Nik totiž takú skúsenosť ešte nemá. „Ak bude pršať, bude to veľmi zaujímavé. Ale dúfam, že pršať nebude, inak nastane veľký zmätok,“ skonštatoval Nico Rosberg z Mercedesu s tým, že obavy určite má. Najmä z bezpečnosti. Vodná triešť pod umelým osvetlením môže predstavovať nepriehľadnú bariéru. A v Singapure sú múry veľmi blízko trate…

Poradie MS
Jazdci: 1. Webber (Austr./Red Bull) 187 b., 2. Hamilton (V. Brit./McLaren) 182, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 166, 4. Button (V. Brit./McLaren) 165, 5. Vettel (Nem./Red Bull) 163. Pohár konštruktérov: 1. Red Bull 350, 2. McLaren 347, 3. Ferrari 290, 4. Mercedes 158, 5. Renault 127.

debata chyba