Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton má vo Valencii nedokončenú prácu

Dva štarty - dve druhé miesta. Čo by zato iní dali. Ale Lewisovi Hamiltonovi, lídrovi svetového šampionátu automobilov F1, sa to máli.

26.06.2010 09:45
formula Turecko Hamilton víťaz Foto:
Lewis Hamilton.
debata

„Mám tu ešte nejakú nedokončenú prácu,“ uviedol Hamilton pre autosport.com pred nedeľňajšou Veľkou cenou Európy, deviatym podujatím MS (štart o 14.00). „Veľmi sa teším, mám na túto trať dobré spomienky, hoci som tu skončil vždy len druhý,“ vysvetlil jazdec tímu McLaren.

Jeho sebavedomie je po víťazstvách v predchádzajúcich dvoch podujatiach veľké, ale zajtra predpokladá náročné súboje. „Tento rok je štartové pole veľmi vyrovnané. Bude sa veľa predbiehať, čo je pre Valenciu neobvyklé. Očakávam dramatické preteky,“ poznamenal Hamilton, ktorý bude v nedeľu útočiť na tretí triumf v rade.

Dvadsaťpäťročný Brit, ktorý sa stal lídrom šampionátu pred dvoma týždňami, má len trojbodový náskok pred tímovým kolegom Jensonom Buttonom. Obhajca titulu rovnako predpokladá náročný víkend. „Pred príchodom do Valencie som veril, že nadviažeme na formu z Kanady. Ale keď som uvidel autá súperov, zbadal som na nich množstvo nových dielov. Až tri tímy pricestovali s novým výfukovým systémom a ak im naozaj pomôže, mali by byť silnejšie ako predtým.“

Tím McLaren favorizuje aj konkurenčný Red Bull, ktorému mestský okruh vo Valencii príliš nevyhovuje. „Preteky na ňom musíme jednoducho prečkať, hoci rovnako sme hovorili aj pred Montrealom. Nakoniec sme tam boli konkurencieschop­nejší, než sme predpokladali,“ poznamenal na tímovej stránke Austrálčan Mark Webber, ktorý na Hamiltona stráca len šesť bodov. „I tak si však myslím, že máme šancu na dobrý výsledok,“ dodal.

debata chyba