Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Kanade bude favoritom McLaren, tvrdia v Red Bulle

Turecko sa nebude opakovať. Tvrdia to zhodne Mark Webber i Sebastian Vettel. Jazdci tímu Red Bull, ktorí mali v predchádzajúcom podujatí MS automobilov F1 vzájomnú kolíziu, čím sa pripravili o víťazstvo, patria medzi favoritov aj tento víkend. V nedeľu sa po ročnej pauze koná Veľká cena Kanady (štart o 18.00).

12.06.2010 12:06
Sebastian Vettel Foto:
Sebastian Vettel.
debata

„Už sme si to s Markom všetko vysvetlili. Okruh v Montreale je síce veľmi pekný, ale šitý na nás práve nie je,“ poznamenal Vettel pre autosport.com. Nemecký mladík však zdôraznil, že na všetkých doterajších podujatiach boli konkurencieschopní. „Aj tu môžeme mať po pretekoch hlavu vztýčenú, hoci trať bude skôr vyhovovať mclarenom s ich F-šachtovým systémom,“ dodal.

Práve tím McLaren by mal byť najväčším súperom Red Bullu. Pred dvoma týždňami dosiahol v Istanbule nečakané double, vďaka ktorému vedie v Pohári konštruktérov. V šampionáte jazdcov stráca druhý Jenson Button na vedúceho Webbera päť, tretí Lewis Hamilton deväť bodov. „Zrejme to bude opäť veľmi zaujímavé,“ naznačil Button.

Okruh v dejisku ôsmeho podujatia sezóny je totiž veľmi rýchly, umožňuje časté predbiehanie. Je však aj veľmi náročný na brzdy, ktoré budú extrémne namáhané najmä v prvej polovici pretekov, keď budú piloti jazdiť s plnými nádržami. „Je to tiež okruh, ktorý neodpúšťa žiadnu chybu. Je totiž lemovaný betónový stenami,“ upozorňuje obhajca titulu.

Jeho tímový kolega Hamilton má na okruh Gillesa Villeneuva príjemné spomienky. Pred tromi rokmi tu vyhral svoju vôbec prvú veľkú cenu F1. „Hoci to bolo už pomerne dávno, veľmi dobre si na ten víkend pamätám. Dúfam, že niečo podobné sa mi podarí zopakovať aj teraz,“ nechal sa počuť majster sveta z roku 2008.

debata chyba