Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plán šéfa F1: V roku 2012 Rusko, o rok neskôr New York a Rím

Bernie Ecclestone dúfa, že svetový šampionát automobilov F1 by mohol mať v blízkej budúcnosti až 20 podujatí. Sedemdesiatdeväťročný šéf formuly 1 minulý víkend v dejisku Veľkej ceny Malajzie naznačil, že kalendár rozšíri o ďalšie zaujímavé destinácie. V roku 2012 chce zavítať do Ruska, o rok neskôr by rád videl monoposty preháňať sa po uliciach New Yorku a dokonca aj Ríma.

06.04.2010 19:07
Bernie Ecclestone Foto: ,
Bernie Ecclestone.
debata

Ecclestone tak pokračuje v expanzii do nových oblastí, ktorá každý rok obmieňa kalendár MS. Veď predvlani pribudli preteky v Singapure, vlani v Abú Zabí, tento rok sa formula 1 premiérovo predstaví v Južnej Kórei a na budúci rok v Indii.

V Rusku zatiaľ nie je rozhodnuté, kde by sa mali preteky uskutočniť. Na čele zoznamu je Moskva, ale do úvahy údajne prichádza aj dejisko zimnej olympiády v roku 2014 – Soči. V New Yorku si Ecclestone vytipoval hneď tri miesta. „Hlavnou myšlienkou je, aby bol New York vidieť v pozadí,“ uviedol Brit pre agentúru Bloomberg o vytúženom návrate do USA, kde monoposty F1 naposledy jazdili v roku 2007 v Indiana­polise. „Rozhodnutie urobíme počas niekoľko najbližších mesiacov,“ podotkol.

Tohtoročný kalendár F1 má devätnásť podujatí a Ecclestone tvrdí, že nebude problém s jeho rozšírením na 20 veľkých cien. Je však isté, že ak by sa do neho mali zaradiť všetky nové okruhy, budú musieť byť niektoré súčasné vyškrtnuté. „O niektoré podujatia prídeme, to je isté,“ potvrdil. „Sú tu určité preteky, ktoré si môžeme dovoliť stratiť bez väčších problémov. Rokujeme s dotyčnými krajinami, aby sme zistili, aké sú možnosti,“ uzavrel.

debata chyba