Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Melbourne urobíme dobrú šou, sľubuje majster sveta Button

Mestský okruh, minimálne bezpečnostné zóny a možnosť dažďa. Svetový šampionát automobilov formuly 1 pokračuje Veľkou cenou Austrálie (štart o 8.00 SELČ), pred ktorou zaujíma motoristický svet iba jediná otázka: Bude to taká nuda ako pred dvoma týždňami v Bahrajne?

27.03.2010 15:15
Jenson Button Foto: ,
Jenson Button.
debata

„Sme teraz pod tlakom, v Melbourne musíme urobiť dobrú šou,“ priznal pre server autosport.com majster sveta Jenson Button a dodal, že súčasný stav nechce označiť za hrozný. „Musíme si počkať a uvidíme, aký bude dlhodobý trend. Máme za sebou len jedno podujatie. Nie je to koniec sveta.“

Nové pravidlá a najmä zákaz tankovania počas zastávok v boxoch, ktoré Medzinárodná automobilová federácia (FIA) schválila pred touto sezónou, totiž urobili z úvodných pretekov nudnú procesiu bez čo i len náznakov predbiehania či tvrdších súbojov. A nebyť problémov suverénne vedúceho Nemca Vettela, ktorého zo stupňa víťazov zrazila porucha sviečky v zapaľovaní, rozhodla by o výsledkoch už úvodná zákruta. Promotér šampionátu Bernie Ecclestone však už poveril skupinu expertov, úlohou ktorej je zatraktívniť formulu 1. Väčšie zmeny sa uskutočnia až po Veľkej cene Číny, ktorá sa uskutoční 18. apríla.

V melbournskom Albert Parku sa zajtra opäť očakáva dominancia tímu Red Bull. Stajňa majiteľa rakúskeho výrobcu energetických nápojov predviedla svoju rýchlosť už pred dvoma týždňami. „Boli sme pred ostatnými v Bahrajne, budeme aj v Austrálii,“ zdôraznil Mark Webber, druhý jazdec tímu.

Ani Lewis Hamilton, šampión z roku 2008, nepredpokladá, že by mal na tom niečo zmeniť tento víkend. „Sú až absurdne rýchli,“ poznamenal pretekár tímu McLaren. „Keď sa pozriem na všetky dáta z Bahrajnu, mal by byť Red Bull ďaleko pred všetkými. Alonso bol síce úžasný a Ferrari je mu o niečo bližšie než ostatní, ale aj tak stále strácajú pol sekundy na kolo,“ odhadol.

Ak všetko pôjde podľa predpokladov a Vettela s Webberom nepostihnú neočakávané technické problémy, Red Bull by mal vyhrať. Sú si toho dobre vedomí aj vo Ferrari. A to aj napriek triumfálnemu vstupu do sezóny, ktoré v Bahrajne podčiarkli ziskom double. „V Austrálii to nebudeme mať ľahké. Vettel bude opäť veľmi silný,“ predpokladá Felipe Massa, ktorý pred dvoma týždňami skončil druhý za tímovým kolegom Alonsom.

debata chyba