Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ferrari ukázalo nové auto. Bude víťazné, verí Massa

Po lanskej neúspešnej sezóne chcú opäť bojovať o najvyššie priečky. A vôbec sa tým netaja. Tím Ferrari včera vo svojom sídle v Maranella slávnostne predstavil tohtoročný monopost F10. Ako prvá z trinástich stajní, ktoré by mali v blížiacej sa sezóne MS automobilov F1 (začínajú sa 14. marca v Bahrajne) súťažiť.

28.01.2010 23:57
Ferrari F10 Foto:
Ferrari F10.
debata

Jazdci Ferrari nebodovali vlani v úvodných troch podujatiach ročníka, čo bol najhorší vstup do sezóny v histórii tímu a v Pohári konštruktérov skončili až na 4. mieste. „Verím, že toto auto bude znamenať veľký obrat,“ povedal pre formula1.com šéf Ferrari Stefano Domenicali a pokračoval: „Nadchádzajúci šampionát bude pre nás veľmi dôležitý, chceme byť konkurencieschopní a opäť víťaziť.“

Nové auto pripomína prednou časťou lanský Red Bull RB5, kvôli pravidlám sa líši po technickej stránke i farebne. Bielou farbou sa prejavil príchod nové sponzora banky Santander.

Za Ferrari budú jazdiť Španiel Fernando Alonso a Brazílčan Felipe Massa, ktorý mal ako prvý včera absolvovať úvodné jazdy s novým monopostom na okruhu vo Fiorane. Pre ľad na trati ich však preložili na dnes.

Dvojnásobný majster sveta Alonso (2005 a 2006) zažil svoju prvú prezentáciu s tímom Ferrari a priznal, že to pre neho znamená veľké emócie. „Už sa neviem dočkať prvých pretekov. S Felipem vytvoríme veľmi silný tím,“ uviedol Španiel, ktorého doplnil Massa: „Skutočne dúfam, že F10 je konkurencieschopné. Budeme bojovať o oba tituly a verím, že naše Ferrari bude na pole position.“

debata chyba