Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Webber môže zvýšiť náskok. Nie som favorit, tvrdí

Mark Webber môže zvýšiť svoj náskok na čele šampionátu automobilov F1. Aj jeho najväčší súper v boji o titul Fernando Alonso totiž pred nedeľňajšou Veľkou cenou Japonska (štart o 8.00), šestnástym podujatím sezóny, tvrdí, že favoritom sú monoposty Red Bull.

09.10.2010 09:24
Mark Webber Foto:
Mark Webber.
debata

„Suzuka je šitá pre nich,“ uviedol jazdec Ferrari, ktorý sa po dvoch víťazstvách v predchádzajúcich dvoch pretekoch vyhupol z piateho na druhé miesto a na Webbera stráca len 11 bodov. Dvojnásobný majster sveta (2005 a 2006), rovnako ako ďalší štyria ašpiranti na titul (prvého Webbera a piateho Buttona delí štyri podujatia pred koncom iba 25 bodov, čo je jedno víťazstvo), zhodne vravia, že záver MS bude mimoriadne náročný.

Aj Webber priznáva, že japonský okruh im môže vyhovovať. A to aj napriek tomu, že sa tu ešte nikdy neumiestnil na pódiovej priečke. „Suzuku mám rád, som optimista, ale nie favorit,“ povedal Austrálčan na stránke tímu Red Bull. „Je jasné, že Alonso je po dvoch výhrach na koni, ale situácia je stále otvorená. Mám na to, aby sme v nedeľu vyťažili maximum.“ Jeho tímový kolega Sebastian Vettel doplnil, že v nedeľu sa pokúsia Ferrari pribrzdiť.

V nezávidiahodnej situácii je Lewis Hamilton. Šampión z roku 2008 vyšiel naposledy v Monze i Singapure bodovo naprázdno, v hodnotení MS sa prepadol na 3. miesto s 20-bodovým mankom na Webbera. Aj napriek tomu nemieni jazdiť konzervatívne.

„Nebudem iba krúžiť a dúfať, že dokončím. Chcem bojovať o víťazstvo,“ naznačil jazdec tímu McLaren, v ktorom vo veľkom zbroja. Do každých zostávajúcich pretekov chcú nasadiť novinky, aby zvrátili nepriaznivý vývoj. Veď Hamilton s Buttonom získali od júlovej Veľkej ceny Nemecka len 81 bodov, kým konkurenčný Red Bull 134 a Ferrari dokonca 154 bodov.

debata chyba