Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

McLaren je doma a berie len víťazstvo

Tím McLaren má jasno - na domácej pôde chce vyhrať. Britsko-nemecké zoskupenie prichádza na Veľkú cenu Veľkej Británie automobilov F1 (štart v nedeľu o 14.00) v pozícii favorita. Veď Lewis Hamilton je lídrom šampionátu, jeho tímový kolega Jenson Button je druhý s odstupom len šiestich bodov.

10.07.2010 12:05
Hamilton Button Foto: ,
Lewis Hamilton (vľavo) s Jensonom Buttonom.
debata

„My sme tu však aj preto, aby sme bojovali jeden proti druhému,“ vyhlásil Button pre autosport.com. Kým obhajcovi titulu sa na okruhu v Silverstone ešte nepodarilo vyhrať, Hamilton, šampión z roku 2008, už tento pocit pozná. Zvíťazil tu pred dvoma rokmi. „Ten pocit vyhrať britskú Veľkú cenu, domáce preteky, je ojedinelý. Je to skoro rovnako také dobré, ako sa stať majstrom sveta,“ poznamenal vedúci muž MS.

Button priznal, že triumf v domácom protredí má pre neho veľký význam. „Už sa mi podarilo vyhrať v Monaku a tiež som sa stal majstrom sveta. Víťazstvo na domácej pôde je tak jednou z vecí, ktoré mi v životopise chýba,“ uviedol Button.

Najväčším súperom McLarenu, ktorý dorazil do dejiska desiateho podujatia sezóny s vylepšenými monopostmi, bude tím Red Bull. Sebastian Vettel vyhral v Silverstone už pred rokom a po triumfe pred dvoma týždňami vo Valencii pomýšľa na ďalší úspech. „Ak by sa mi to podarilo, bolo by to niečo špeciálne,“ naznačil tretí jazdec šampionátu, ktorý na vedúceho Hamiltona stráca len 12 bodov.

Na zmodernizovanom okruhu v Silverstone nebude jazdiť Brazílčan Bruno Senna. Synovca legendárneho Ayrtona Sennu, ktorý z doterajších deviatich podujatí dokončil len tri, nahradí v nová­čikovskom tíme HRT na víkendové preteky Japonec Sakon Jamamoto. Senna sa následne do kokpitu vráti a mal by normálne dokončiť sezónu.

debata chyba