Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká zmena: Ferrari mení názov vo formule 1. Tím z Maranella neodolal miliónom

Taliansky tím Ferrari dokončil prelomové a historické partnerstvo uprostred aktuálnej sezóny formuly 1 a tiež zmenil svoj názov.

26.04.2024 12:20
Scuderia Ferrari Foto:
Jeden z najtradičnejších tímov vo formule 1 pristúpil k zmene svojho názvu.
debata

Za približne 100 miliónov eur, ktoré budú plynúť do tímovej pokladnice niekoľko rokov, sa americký technologický gigant HP môže považovať za jedného z top sponzorov Talianov.

V nasledujúcej Veľkej cene Miami sa tak stajňa, za ktorú jazdia Monačan Charles Leclers a Španiel Carlos Sainz, nebude volať Scuderia Ferrari, ale Scuderia Ferrari HP.

Adrian Newey Čítajte viac Kultový konštruktér Newey je údajne na odchode z Red Bullu. Je znechutený mocenskými bojmi

Historickú zmenu z pohľadu talianskeho tímu potvrdil na sociálnych sieťach samotný tím Ferrari a Hewlett-Packard sa tak stane neoddeliteľnou súčasťou červených šípov z Maranella.

Ferrari sa tak pridalo k ďalším tímom vo formule 1, ktorý vložili meno sponzora do svojho názvu. Napríklad stajňa trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena sa oficiálne volá Oracle Red Bull Racing a druhý tím býkov má názov Visa Cash App RB Formula One Team.

„Náš zakladateľ (Enzo Ferrari) nám odovzdal svoju neustálu túžbu napredovať. Je to výsledok našej snahy o inovácie, ako aj nášho záväzku k udržateľnej budúcnosti, od uhlíkovej neutrality až po tréning mladej generácie,“ povedal Benedetto Vigna, predseda predstavenstva Ferrari.

Mimochodom, Scuderia Ferrari HP sa objaví nielen ako nový názov na autách vo formule 1, debut bude mať na májovej Veľkej cene Miami, ale bude tiež použitý pre tím Ferrari Esports a tím Ferrari v ženskej juniorskej sérii F1 Academy.

„Vďaka technológiám, výkonu a výnimočnému remeselnému spracovaniu, ktoré poháňajú budúcnosť, je partnerstvo medzi HP a Ferrari prirodzenou voľbou,“ povedal Enrique Lores, generálny riaditeľ HP. „Obe značky sú postavené na bohatej histórii, ktorá obstála v skúške času,“ dodal šéf technologickej fir­my.

Jazdci F1, ktorí dosiahli 25 výhier najrýchlejšie Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
11. Fernando Alonso. Počet dokončených pretekov...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Ferrari #HP #F1