Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumacherov odkaz trvá aj roky po osudnej lyžovačke. Svoju úlohu zohral pri Hamiltonovom prestupe storočia

Aj keď Michael Schumacher po osudnej lyžovačke spred viac ako desiatich rokov zmizol z očí verejnosti, jeho odkaz neustále pretrváva.

01.03.2024 19:54
Michael Schumacher, Lewis Hamilton, f1, formula Foto:
Michael Schumacher a Lewis Hamilton pred VC Monaka v roku 2012.
debata

O nemeckom šampiónovi Formuly 1 sa aj po rokoch píše a hovorí, aj keď sa o jeho zdravotnom stave a živote nevie o mnoho viac, ako keď v decembri 2013 utrpel ťažký pád počas lyžovačky.

Sedemnásobný majster sveta získal väčšinu svojich titulov ako jazdec stajne Ferrari. Taliansky tím po aktuálnej sezóne, ktorá odštartovala v Bahrajne, posilní britský jazdec Lewis Hamilton. Jeho odchod z Mercedesu a dohoda s Ferrari je považovaný za prestup storočia v F1.

Hamilton, ktorý vyrovnal Schumiho v počte titulov majstra sveta, priznal, že nemecký pretekár bol veľkým jazýčkom na váhach pri rozhodovaní, či ísť do Ferrari alebo zostať v Mercedese.

Števo Eisele Čítajte viac Eisele: Jazdiť za Ferrari chce každý. Hamilton má spoločné črty s Chárom a Jágrom, Horner je na odstrel

„Pre každého jazdca, ktorý vyrastal pri sledovaní Schumachera v jeho najlepších časoch, to bolo… myslím, že každému, kto ho sledoval v červenom monoposte, napadlo, aké by to bolo, byť obklopený červenou“ povedal Hamilton novinárom pred začiatkom sezóny.

Spomienky na Schumacherove výkony v červenom monoposte ho presvedčili o tom, že odchod do Talianska bude jeho ďalším kariérnym krokom.

"Keď na Veľkej cene Talianska vždy vidíte more fanúšikov Ferrari v červenom, budí to úžas, nemôžete si pomôcť. Pritom ide o tím, ktorý na veľký úspech čaká od Schumacherovho odchodu.

Je to pre mňa obrovská výzva. Už ako dieťa som hrával (videohru) GP2 za Michaela, ktorý sedel v červenom aute. Je to ako sen, veľmi sa na to teším," rozplýval sa Hamilton.

Partnerky pilotov F1 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Už dnes sa prvým tréningom na VC Bahrajnu...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #formula 1 #prestup #Ferrari #F1 #Michael Schumacher