Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda formuly 1 priznala psychické problémy: Rodina si zaslúži mať doma šťastného otca

Mexický pilot formuly 1 a jazdec Red Bullu Sergio Pérez priznal, že kvôli nevyrovnaným výkonom a tlaku spôsobenému vysokým nárokom v tíme vyhľadal pomoc mentálneho trénera.

28.09.2023 09:40
808171376 Foto:
Sergio Pérez (vpravo) priznal, že nie je jednoduché byť tímovým kolegom dvojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena.
debata

Pérez pre holandské noviny De Limburger uviedol, že pre neho nebolo jednoduché jazdiť vedľa tímovej jednotky a dvojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena.

„Na začiatku sezóny mi monopost perfektne vyhovoval. Ale po Miami to pre mňa išlo z kopca. Zrazu som mal problémy s nastavením auta,“ skonštatoval Mexičan.

Max Verstappen, Christian Horner Čítajte viac Red Bullu prišiel do cieľa len jeden monopost, napriek tomu v predstihu slávi Pohár konštruktérov

Jeho slabé výkony a umiestnenia mimo najlepšej trojky ovplyvnili aj jeho duševný stav a dotkli sa aj rodinného života. „Keď sa vám nedarí v práci, je ťažké byť doma šťastný so ženou a deťmi.“

Kvôli tomu si Pérez najal mentálneho trénera. Zdôvodnil to tým, že jeho rodina si zaslúži mať doma šťastného otca. „Pracoval som s ním na tom, aby som sa stal najlepšou verziou samého seba doma, ale aj v monoposte na pretekárskych okruhoch,“ vysvetlil aktuálne druhý muž celkového hodnotenia šampionátu.

V posledných týždňoch sa mu sebavedomie zjavne vrátilo, keďže z posledných piatich veľkých cien skončil trikrát na pódiu. V Monte a Spa-Frankorchamps bol druhý a na Hungaroringu tretí.

Daniel Ricciardo, Júki Cunoda Čítajte viac Zostane v F1 muž s najširším úsmevom? Sesterský tím Red Bullu rozhodol o Ricciardovom osude

„Dobré výsledky sú dôvodom, prečo nikdy nebudem mať dosť formuly 1. Je naozaj úžasné, čo mi tento šport stále dáva,“ uviedol Pérez.

Vyzerá to tak, že Mexičan je stále motivovaný udržať si svoje miesto vo svete najrýchlejších kolies. Pritom počas sezóny sa objavili špekulácie o tom, že tento pretekár už je za svojim zenitom.

Peréz má zmluvu s Red Bullom aj pre budúcu sezónu. No veľmi často sa spomína, že jeho miesto atakuje nováčik Liam Lawson jazdiaci na Alpha Tauri, ktorý je považovaný za rezervný tím Red Bullu.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Red Bull Racing #Sergio Pérez #Max Verstappen