Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vážna nehoda Strolla, šok pre oba Red Bully. Prvá pozícia patrí Sainzovi na Ferrari

Španiel Carlos Sainz na Ferrari vyštartuje do nedeľnej Veľkej ceny Singapuru formuly 1 z prvého miesta. Pole position si vybojoval v kvalifikácii, v ktorej nečakane pohoreli oba Red Bully.

16.09.2023 16:57
Lance Stroll. Foto:
Lance Stroll so zničeným monopostom po havárii v kvalifikácii na VC Singapuru.
debata

Líder šampionátu a obhajca titulu Max Verstappen a ani jeho tímový kolega Sergio Perez sa do záverečnej tretej časti medzi elitnú desiatku nedostali. Verstappen skončil jedenásty a Perez ešte o dve priečky nižšie.

Kvalifikáciu museli prerušiť po vážnej nehode Lanca Strolla, ktorý na svojom Aston Martine narazil vo veľkej rýchlosti do bariér. Kanaďan bezprostredne po incidente hlásil prostredníctvom vysielačky do boxov: „Som v poriadku“. Pozrite si jeho haváriu:

Havária Strolla v Singapure.

Sainz dosiahol čas 1:30,984 a získal svoju druhú pole position za sebou a piatu v kariére celkovo. Za ním skončil s mankom 72 tisícin sekundy George Russell na Mercedese, tretí bol ďalší jazdec Ferrari Charles Leclerc.

Obhajca titulu Verstappen ešte na okruhu v Marina Bay nikdy nevyhral a kvalifikácia mu vôbec nevyšla. „Neviem, čo na to povedať. Je šokujúce zažiť to,“ reagoval dvojnásobný svetový šampión, ktorému na postup chýbalo sedem tisícin sekundy.

Holanďan vyhral 10 predchádzajúcich Veľkých cien v prebiehajúcej sezóne, jeho Red Bull všetkých 14 doterajších podujatí. Perez vlani v Singapure triumfoval.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #kvalifikácia #singapur