Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potrestať, potrestať! Šéf Mercedesu zúril. Apel Woffa bol vypočutý, Hamiltonovi nepomohol

Boj o čo najlepšiu pozíciu pred štartom Veľkej ceny Holandska sa pre sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona skončila katastrofou. Pilot Mercedesu nepostúpil ani do tretej časti a odštartuje z 13. miesta.

27.08.2023 11:20
F1 Miami GP Auto Racing Foto: ,
Zamyslený šéf tímu Mercedes Toto Wolff.
debata

Pozícia v druhej desiatke štartového poľa je nevýhodná o to viac, že na okruhu v Zandvoorte je veľmi náročné predbiehať. Po tomto výsledku bol rozhnevaný najmä šéf Mercedesu Toto Wolff: „Potrestať, potrestať, potrestať!“

Takto reagoval najmä na počínanie Yukiho Tsunodu, ktorý prekrížil Hamiltonovi cestu v jeho rýchlom kole. Posúďte po pozretí videa sami, či mal dôvod na hnev.

Wolff po pretekoch hlasno vyzýval stewardov, aby proti Tsunodovej bezohľadnej jazde zakročili. „Ak viete, že nepôjdete do väzenia, ak podvádzate na daniach, tak podvádzate na daniach. Takže nerozumiem, prečo tieto veci nie sú potrestané,“ uviedol Wolff.

Samotný Hamilton bol vo vyjadreniach omnoho miernejší. „Tsunoda bol trochu dráhe mojej cesty, ale to ma nestálo čas. Dnes som bol len pomalý,“ stroho sa vyjadril britský pilot.

Podľa Wolffa mal jeho pilot jednoznačnú prekážku v ceste. O niekoľko hodín neskôr sa komisári rozhodli Tsunodu potrestať. Dostal penalizáciu a na štarte sa musí posunúť o tri miesta zo 14. na 17. pozíciu. Hamiltonovi to však nijako nepomohlo.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Mercedes #formula 1