Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká cena Holandska bude bez Ricciarda. Pri nehode v tréningu si zlomil zápästie

Austrálsky pilot formuly 1 Daniel Ricciardo si pri piatkovej nehode v druhom tréningu na Veľkú cenu Holandska zlomil zápästie v ľavej ruke a víkendové podujatie musí vynechať. V tíme Alpha Tauri ho nahradí nováčik Liam Lawson z Nového Zélandu.

25.08.2023 21:13
Monopost Alpha Tauri Foto:
Monopost Daniela Ricciarda po nehode v tréningu.
debata

34-ročný rodák z Petrhu doplatil popoludní na nehodu pred ním jazdiaceho Oscara Piastriho z McLarenu. Austrálčan sa jeho monopostu zľakol a narazil do bariéry tesne vedľa neho.

Bývalý pilot Red Bullu, Renaultu či McLarenu si potom sťažoval na bolesť ruky a bol odvezený do nemocnice. Pozrite si Ricciardov manéver, pri ktorom sa zranil:

„Röntgen potvrdil, že utrpel zlomeninu záprstnej kosti v ľavej ruke. Toto zranenie mu nedovolí pokračovať v jeho povinnostiach,“ uviedol vo vyhlásení tím AlphaTauri.

Ricciardo doposiaľ absolvoval v tejto stajní len dva závody. V kokpite totiž v priebehu ročníka nahradil neúspešného Holanďana Nycka de Vriesa.

Skúseného Austrálčana teraz nahradil 21-ročný Lawson, ktorý plní v stajni úlohu testovacieho jazdca. Stane sa jubilejným desiatym rodákom z Nového Zélandu, ktorý bude pretekať vo formule 1. Tým nateraz posledným bol Brendon Hartley v roku 2018.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Ricciardo #Veľká cena Holandska #Alpha Tauri